in

Ceauşescu i-ar spulbera la alegerile prezidenţiale pe Ponta sau Antonescu, 66% dintre români ar fi gata să îl voteze

Dacă Nicolae Ceauşescu ar trăi, 66% dintre români ar fi gata să îl voteze la alegerile prezidenţiale, potrivit unui sondaj IRES. Cu un astfel de rezultat în sondaje, fostul dictator i-ar spulbera la alegeri pe Victor Ponta, Crin Antonescu sau Mihai Răzvan Ungureanu.

Starea de spirit a populaţiei e destul de întunecată, sondajul arătând ca 73% dintre respondenţi cred că România se îndreaptă într-o direcţie greşită, iar 69% cred că trăiesc mai rău decât înainte de 1989, potrivit portalului Digi 24.

Cele mai bune lucruri pe care oamenii şi le aduc aminte despre perioada de dinainte de 1989 sunt traiul bun (14%) şi siguranţa locului de muncă (23%).

Sondajul IRES a fost realizat între 3 şi 6 aprilie, pe un eşantion de 1.349 de subiecţi. Potrivit ultimelor sondaje care urmăresc intenţia de vot a românilor pentru prezidenţialele din toamnă lui 2014, pe primul loc, dar cu mult sub procentele lui Nicolae Ceauşescu, se situează actualul premier Victor Ponta.

Într-un alt sondaj IRES făcut public la sfârşitul lunii martie, Victor Ponta are 31% dintre voturi, Mihai Răzvan Ungureanu şi Crin Antonescu au fiecare 12%, iar preşedintele Traian Băsescu ar fi votat de 10% dintre cei care au răspuns, deşi nu mai are dreptul de a candida, având în vedere că a ocupat funcţia două mandate consecutive.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Antonella Spina, actriţă din Palermo, şi-a găsit liniştea în ţara noastră. „Sunt italiancă, dar mă simt acasă în România”

Buletinul românesc, o afacere. Comuna unde locuiesc peste 300 de persoane într-o singură casă