in

Comisia electorală de la Barletta exclude o româncă de pe lista candidaţilor

La mai puţin de o lună de la alegerile locale de pe 15 şi 16 mai, primul recurs înregistrat la TAR (Tribunalul Administrativ)  a fost depus de către o candidată româncă, la Barletta (Puglia). Tatiana Lazer, o asistentă medicală de 38 de ani, a făcut recurs, după ce candidatura ei a fost respinsă de către comisia electorală locală.

Românca, înscrisă pe lista Partidului Socialist italian, a fost exclusă din cursa electorală, pe motiv că nu a prezentat toată documentaţia cerută de legea din Peninsulă.

Potrivit comisiei electorale de la Primărie, Lazer nu ar fi anexat două documente: unul care să indice cetăţenia, rezidenţa actuală şi adresa din statul de origine, adică România. Celălalt document care ar lipsi la dosar ar fi un certificat eliberat de guvernul român, din care să rezulte că românca are dreptul de a fi aleasă. Un alt obstacol tehnic ridicat de comisie se referă la modul în care au fost depuse actele. Lazer, susţine comisia, ar fi depus documentele în copie şi prin fax, în loc să le prezinte în original.

În recurs, însă, aspiranta la funcţia de consilier susţine contrariul, prin intermediul avocatului său, demontând punct cu punct teza comisiei. Pe lângă aceasta, specifică că documentele au sosit prin fax din România şi au fost depuse direct la Primărie. Potrivit exclusei, comisia a interpretat în mod eronat normativa şi în special partea legată de instrucţiunile de prezentare şi admitere a candidaturilor.

Judecătorii de la secţia a doua a Tribunalului Administrativ vor examina acum recursul românce, într-o şedinţă fixată în primele zile ale lunii mai.

Tatiana Lazer nu este singura străină pe lista Partidului Socialist de la Barletta: alături de ea candidează Mohamed Ouardi, întreprinzător marocan în domeniul textilelor.

«Tatiana, de naţionalitate română, şi Mohamed, de naţionalitate marocană – a explicat la momentul prezentării listei Franco Pastore, consilier regional al Psi – au dorit să facă parte din  proiectul nostru alăturându-se partidului şi dorind să reprezinte în cadrul său un punct de referinţă pentru respectivele lor comunităţi la Barletta».

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

VIDEO/ După trei zile de asediu, romii au părăsit Basilica San Paolo

Proces pentru o “badantă” acuzată că şi-a bătut bătrâna