in

Concursul național de bodypainting și culorile candidaților

Romania a intrat in febra alegerilor presedintiale. Campania electorala pare mai degraba o campanie mascata pentru produsul Perlan. Produs care, cica, albeste si curata cel mai dihai, inclusiv presedintiabili de sub a caror fatada politica scorojita ies la vedere straturi de culori diferite, amintind de traseul lor dictat de interese particulare.

Multi dintre candidati au intrat in cursa electorala “revopsiti”, pentru ca vechea culoare, cu care isi manjisera, mandri pana mai ieri, trupurile, provoaca astazi alergii electoratului. Unii, dintre cei care au ajuns prea tarziu la magazinul cu vopsele si n-au mai prins oferta de culori atragatoare, au inceput sa frece de zor cu renumitul albitor pentru a-si sterge vechile straturi de vopsea si a poza in figurine imaculate. Acestia vor sa intre in sufletul nostru, pretinzand ca sunt “puri”, de parca ar fi cazut in campania electorala din nori albi pufosi nu din mocirla pe care o pritocesc de ani buni de zile. Acum vor sa para curati, imaculati.

Mai mult, se pare ca unii si-au regasit fecioria, au descoperit dragostea de justitie si, desigur, pe cea de popor. Animati de grija fata de tara aflata in vreme de pericol-caci au auzit ei ca vin chinezii-, acestia ne indeamna sa credem in albul trupurilor lor nicicand scaldate in ape murdare.

Acesti candidati au uitat ca sistemul – pe care atunci cand nu le-a iesit lor pasienta, l-au reclamat pe unde au putut, ca fiind corupt si plin de bubite-, a fost creat cu concursul lor deplin? Putem noi sa-i mai credem?

Daca intreaga justitie din Romania nu poate functiona bine decat sub bagheta magica a UNEI persoane, care nu s-ar supara, competenta si imaculata cum este, sa fie plantata imediat la Cotroceni, inseamna ca cei care se lauda azi ca au reformat-o, in realitate au esuat lamentabil.

Ma uit la duzina de candidati, care isi sterg, nevoie mare, culorile improscate ca intr-un bodypainting imbibat profund de pe corpurile transpirate “, de grija inchipuita pentru romani”. Cei care nu pot sa redevina albi, adica curati ca lacrima si neprihaniti, se multumesc cu un strat de boiala, care sa-le acopere culoarea initiala, pentru a-i transforma in candidati noi si fara vreo vina pentru ultimul deceniu de esec social, economic si politic al tarii. Curatati, spalati, frecati, vopsiti fratilor! Si nu uitati sa dati cu Perlan cat mai mult, caci si lupul parul schimba!

Curatati pe cat s-a putut de vechile straturi de vopsea, revopsiti sau pur si simplu albiti fortat, acesti candidati vor sa apara astazi ca niste politicieni noi si neintrebuintati cu scopul vadit de a deruta electoratul.

Mi-e greu, insa, sa cred ca romanii sunt miopi, surzi si uituci. Eu cred ca marea majoritate a decis deja cum va vota, si decat un alb murdar sau niste culori spalacite, romanii prefera un rosu autentic, viu si datator de speranta. Iata de ce, si eu voi vota un candidat autentic si original, care nu s-a repozitionat prin revopsire si nici nu a incercat sa-se albeasca. Iata de ce votul meu, ca si cel al majoritatii romanilor, are un nume, Victor Ponta si o culoare originala, rosu pur. Un viitor mai bun ne bate la usa.

P.S. Tanara fiind, nici comunista n-am fost si nici probleme cu ochii nu am. Cu toate astea, recunosc sincer ca am vederi sanatoase de stanga. Social-democrate. Sa fie asta vreun pacat? Deranjeaza cumva? Trebuie sa-mi fie jena, intr-o Romanie democrata si toleranta, de vederile mele social-democrate, pentru ca asa vor unii domni de dreapta?

Laura Hant – Austria

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

În preajma alegerilor, programul „Prima casă” va fi extins şi pentru românii care locuiesc în străinătate

Știre Radio Arthis – Bruxelles: a doua întâlnire a asociațiilor românești din Belgia. „Suntem gata să desemnăm reprezentanții românilor pentru Congres”