in

Consilier SEL din Cavarzere: „S-o dăm pe leghistă la negri”

Scandal pentru o postare pe Facebook a lui Angelo Garbin (foto), consilier local într-o localitate venețiană. „Ar trebui lăsată într-un țarc cu douăzeci de negri posedați…”. Este fraza scrisă pe Facebook de Angelo Garbin, zis „El Maestron”, consilier local al Sel – Sinistra, Ecologia e Liberta – la Cavarzere provincia Venezia).

Fraza a fost scrisă în dialect venețian: «Ma varda che rassa de femena…la saria da molare in on recinto cň na ventina de negri assatanŕ e nesuno che la iuta e stare a vedare la sua reassion». Destinatara tratamentului ar trebui să fie Dolores Valandro, consilieră locală de la Lega Nord, condamnată în urmă cu câteva zile pentru că a invocat, tot pe rețeaua de socializare, violarea ministrului Integrării, Cecile Kyenge.

Chiar dacă Garbin a șters în grabă postarea imediat ce au început polemicile, cazul nu a rămas circumscris localității venețiene de 15.000 de locuitori. Consiliul local cu majoritate de centru-stânga a aprobat imediat o ordine de zi care condamnă violența verbală asupra femeilor și rasismul.

Reacția cea mai rapidă, cum era previzibil, a fost cea a Lega Nord. „Spunem Nu tratamentelor diferențiate în privința unui exponent de stânga”, a tunat imediat șeful de grup al Lega Nord în Senat, Massimo Bitonci, care a invocat o pedeapsă. Roberto Maroni, secretar Lega Nord, a scris pe Twitter că „cei din Lega Nord pot fi jigniți, iată obișnuita dublă morală a stângii boldriniano-vendoliene și a anumitor jurnaliști”.

„Dragă Maroni, noi nu iertăm nimănui vulgaritățile rasiste și sexiste. Voi în schimb cu acestea vă construiți politica și carierele…”, i-a răspuns secretarul Sel, Nichi Vendola. Partidul a difuzat o notă în care se explică faptul că „organismele provinciale ale Sinistra Ecologia Liberta din Venezia au demarat procedurile de excludere din partid a consilierului local din Cavarzere, Garbin”.

Asupra cazului a intervenit și președinta Camerei Laura Boldrini, cenzurând „în modul cel mai clar cuvintele vulgare cu care un consilier Sel de la Primăria din Cavarzere s-a adresat exponentei de la Lega Nord Dolores Valandro”. „Prejudecata – a scris Boldrini – nu are culoare, așa cum nu are sexismul mizer, cu atât mai insuportabile atunci când provin de la forțe politice care își fac din chestiuni de acest fel și din lupta împotriva rasismului un obiectiv. Politica nu își va putea regăsi rolul și credibilitatea până când nu va ști să-și recupereze sobrietatea și să-și elibereze limbajul de aceste excese, tot mai intolerabile”.

Valandro, condamnată

„De ce nu o violează nimeni pe Kyenge?” Cu mai puțin de o lună în urmă, consilierul local de la Lega Nord din Padova a lansat pe Facebook o invitație de violare a Cecilei Kyenge. În data de 17 iulie, Dolores Valandro a fost condamnată la 13 luni de detenție, cu suspendarea pedepsei, la trei ani de interdicție în instituții publice și la plata a 13.000 de euro.

Reprezentantă Lega Nord: „N-o violează nimeni pe Kyenge?”

Acea postare în care comenta știrea privind o tentativă de viol din partea unui imigrant african la Genova a costat-o scump pe fosta leghistă (între timp a fost exclusă din Lega Nord). „Dar nu e nimeni care să o violeze, așa ca să înțeleagă ce poate simți victima acestei infracțiuni feroce? Rușine”, a scris referindu-se la ministru.

Procuratura din Padova a acționat cu rapiditate, trimițând-o pe Valandro în judecată pentru violarea legii Mancino, cu acuzația de instigare la violență (sexuală) din motive rasiale. Tribunalul din Padova a considerat-o vinovată. Avocatul său a anunțat că va prezenta recurs. „Nu era intenția mea, ca mamă și ca femeie, să insult altă femeie, însă mi-a trecut prin fața ochilor un episod întâmplat fiicei mele cu mai mulți ani în urmă, când a fost molestată de o persoană de naționalitate neitaliană.”

„A fost un moment de impulsivitate pentru că nu am mai văzut niciodată acte atât de violente împotriva femeilor comise de italieni”, a mai spus Dolores Valandro în cadrul procesului.

„Mi-a displăcut să văd că ministrul nu a avut cuvinte de sprijin față de femei – a susținut inculpata -. Ministrul putea să fie de orice culoare, însă a fost un impuls pentru că nu a spus niciun cuvânt în privința acestor biete femei”. O apărare disperată, care însă nu a convins judecătorii.

E.P.

Ministra Kyenge: „Îmi fac griji pentru siguranța fiicelor mele”

Calderoli despre ministra Kyenge: ”Seamănă cu un urangutan”

Noi insulte leghiste contra ministrului Integrării, Cecile Kyenge. “Întoarce-te în Congo, tâmpito”

Ministra Kyenge primită la Cervia cu banane

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

„Nu dați de pomană la cerșetorii români”, apelul poliției municipale din Verona

Ion Besoiu: În tinereţe, cuceream fetele cu poezia, nu cu euro şi Mercedes