in

„Nu dați de pomană la cerșetorii români”, apelul poliției municipale din Verona

Fenomenul cerșetoriei la Verona este în creștere. Potrivit poliției municipale, este vorba de persoane exploatate de organizații internaționale. Unora li s-au aplicat chiar și peste 140 de sancțiuni. În general sunt români și deseori au legături de rudenie între ei. Ce anume se ascunde în spatele ultimei invazii de cerșetori care cer de pomană la semafoarele și pe străzile din centru?

Traficul de cerșetori, de competența anti-mafia

Potrivit poliției municipale este vorba de o adevărată organizație internațională și confirmarea ar veni de la numărul foarte ridicat de contravenții primite de diferiți cerșetori: chiar și 150 de amenzi, scrie cotidianul L’Arena.

Infirmi, persoane cu handicap mintal, femei cu copii care încercă să impresioneze trecătorii, arătând brațe ciungi, membre lipsă sau afișe care te fac să plângi scrise într-o italiană proastă.

Însă zilele trecute poliția municipală a arestat circa douăzeci de persoane care cerșeau în intersecții. Bărbați și femei de vârste diferite, majoritatea de naționalitate română și înrudiți între ei sau cunoștințe: un adevărat racket al cerșetoriei, pe care polițiștii municipali încearcă să-l anihileze.

„Monitorizăm fenomenul, nu atât pentru a sancționa aceste persoane, ci pentru că aparțin unor organizații care le subjugă și le gestionează câștigurile”, explică comandantul poliției municipale Luigi Altamura. „Acești subiecți sunt plasați într-o anumită locație și, când îi abordăm, dăm peste un adevărat zid al tăcerii, pentru că niciunul nu declară nimic, nici nu depune vreun denunț”.

Altamura invită veronezii să nu cedeze în fața cererilor lor. „Făcând astfel, nu se face altceva decât să se ajute aceste organizații: când vă vine tentația de a le da ceva monede, trebuie să vă amintiți că acei bani nu se duc direct la ei, ci sfârșesc în mâinile celor care îi exploatează”, continuă comandantul polițiștilor municipali.

Ce fac cerșetorii din Italia cu banii? Îi investesc în palate în România

„Dacă doriți să faceți bine, este de preferat să vă adresați numeroaselor asociații care sunt prezente în teritoriu și ale căror realități finale se cunosc”. Pe timpul unei prime descinderi au fost oprite treisprezece persoane, toate însoțite la Comandamentul de pe via del Pontiere pentru verificarea identității și documentelor, în legătură cu ambasada României la Milano: în urma verificărilor efectuate în bazele de date a reieșit că zece dintre reținuți au primit 680 sancțiuni din partea poliției urbane.

Prefectul Veneției: “În Italia cerșetoria nu este o infracțiune, n-avem ce le face la români”

Trei dintre aceștia, de 32, 47 și 22 de ani, fuseseră deja amendați de 150, 140 și 130 de ori de polițiștii municipali din Verona. Unul dintre ei, care șchiopăta în mod vizibil în timp ce mergea printre mașini, a fost filmat îndepărtându-se și apoi revenind în zonă mergând în mod normal pe trotuar. Câteva zile mai târziu, alte controale împotriva cerșetoriei pentru alte șapte persoane reținute.

Clanul Barbă-neagră, caz european

„Una dintre ele, o fată de 19 ani cu antecedente pentru activități asemănătoare, cerea de pomană arătând un afiș cu fotografia unui copil, în tentativa de a impresiona trecătorii făcând să se creadă că fiul său Alexander ar fi bolnav de leucemie și ar avea nevoie urgentă de tratamente foarte costisitoare”, povestește Altamura. „Când a fost interogată de agenți, însă, fata a declarat că nu cunoaște copilul din fotografie”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Victorie răsunătoare a ”șerifului roșu” și a Ambasadei României: doi romi au fost trimiși în România

Consilier SEL din Cavarzere: „S-o dăm pe leghistă la negri”