in

Victorie răsunătoare a ”șerifului roșu” și a Ambasadei României: doi romi au fost trimiși în România

După o mobilizare fără precedent, primăria din Vicenza, condusă de Achille Variati (PD), zis „șeriful roșu”, a reușit, în colaborare cu ambasada României de la Roma, consulatul român de la Trieste, Caritas și forțe de ordine, să trimită acasă doi cetățeni români de etnie romă. «Nu intenționăm să-i mai tolerăm pe cei care la Vicenza vor să trăiască pe spatele comunității noastre, continuând să creeze probleme», a anunțat Variati.

Primarul din Vicenza, zis „șeriful roșu”, vrea să scape orașul de romi: „Să intervină Ambasada României!”

Primăria, care vrea să scape orașul de romii care cerșesc și fură, a anunțat că a plătit biletul, câte 85 de euro, celor doi repatriați. Un cuplu de cetățeni români a plecat vineri, 19 iulie, de la Vicenza pentru a se întoarce în patrie cu autocarul: biletul a fost plătit de Primărie, intenționată să rezolve chestiunea oamenilor străzii care ocupă în mod abuziv clădirile orașului, scrie Corriere del veneto.

Astfel administrația, după ce a scris premierului Letta, după ce a promis mână fermă împotriva degradării și a cerut ajutorul Ambasadei române, consideră a ajuns la un prim rezultat: i-a convins pe doi oameni ai străzii să plece în România, plătind biletele, 85 de euro fiecare. „Sigur, este un cost pentru finanțele Primăriei – a explicat primarul Achille Variati -, însă este mult mai costisitoare pentru Primărie șederea în oraș a celor care ocupă în mod abuziv locuri publice și private: costuri pentru operațiunile de control, de evacuare, de curățenie, pentru asistență și cheltuieli aferente. Am adoptat astfel soluția cea mai bună, și cred că nu este avantajoasă numai pentru Primărie, ci și pentru persoanele care acum s-au întors în patrie”.

Variati subliniază, însă, că instituția „nu plătește biletul oricui trebuie să se ducă în România: înainte de alegere există o instrumentare atentă care certifică situații de neajunsuri deosebite. Din acest motiv mulțumesc tuturor celor care au colaborat: de la consilierii Sala și Rotondi (asesorii pe probleme sociale și de siguranță – n.r.), birourilor lor, organizației Caritas, diplomației românești.

Traficul de cerșetori, de competența anti-mafia

Este o soluție de bun-simț care a convins două persoane care aveau probleme la Vicenza și le creau întregii comunități să se întoarcă în patrie unde le doresc să aibă mai mult noroc. Pe lângă aceasta, sper care alte persoane care trăiesc pe stradă la Vicenza să le urmeze exemplul și să accepte să se întoarcă în patrie, și pentru aceasta lucrăm mult cu Caritas”.

La rezolvarea chestiunii, pe lângă consilierii pentru Comunitate și pentru Familie, Isabella Sala, și pentru Siguranță, Dario Rotondi, au contribuit și Caritas și reprezentanții diplomației române. Reamintim că la începutul lunii iulie a sosit la Vicenza consulul Ion Calciu, delegatul consulului general al României la Trieste, pentru a convinge nouă români (dintre cei găsiți ocupând în mod abuziv clădirile) să se întoarcă în țara de origine.

Consulul Calciu din Trieste: „Vă sfătuim să plecați în România”

„Cei doi repatriați vineri cu un autocar de linie, înainte de a pleca au oferit câteva garanții și au semnat o declarație prin care se angajează să nu se întoarcă – precizează primarul – și de la firma de transport am avut garanția că au trecut granița și nu au coborât înainte”. Este vorba de o femeie și de un bărbat de mai multe ori identificați pentru ocupare abuzivă chiar și în interiorul fostei clădiri Enel. Ea, pe lângă aceasta, a acumulat 42 de procese verbale pentru cerșit agresiv la Monte Berico.

„Normativa națională este ineficace și nu permite să se îndepărteze persoane comunitare care de mai multe ori au încălcat legea și regulamentele”, încheie Variati. „Administrația a creat un parcurs de mediere pentru a convinge aceste persoane să încerce să-și construiască un viitor în țara lor. Sper ca și alții care trăiesc pe stradă să le urmeze exemplul. La Vicenza nu intenționăm să-i tolerăm pe cei care nu sunt în stare să respecte regulile conviețuirii civilizate”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Traficul de cerșetori, de competența anti-mafia

„Nu dați de pomană la cerșetorii români”, apelul poliției municipale din Verona