in

Cristian Diaconescu, în vizită la Bologna: ”Eu am fitilul scurt, eu reacţionez imediat şi categoric la orice atacuri împotriva diasporei”

Sâmbătă, 25.042015, la Bologna a avut loc o întâlnire a d.lui Cristian Diaconescu cu românii din Italia, membri şi simpatizanţi ai PMP. S-au discutat probleme sociale, juridice şi politice din Italia şi din România.

S-a cerut vehement ca autorităţile statului român să intervină pentru blocarea activităţilor firmelor care “exportă” în Italia forţă de muncă din România. A fost solicitată posibilitatea că românii din Italia să poată contribui retroactiv în România pentru acoperirea perioadelor lipsa din Cartea de muncă.

O problema majoră a fost semnalată în privinţa recunoaşterii în Italia a diplomelor românilor care vor să ocupe locuri de muncă conform pregătirii lor profesionale.

Taxele consulare au fost din nou un subiect atacat de către cei prezenţi, fiind comparate cu un bir suplimentar pus pe umerii românilor din străinătate.

Impozitarea dublă pe care o pregătesc guvernanţii a fost catalogată de dl Diaconescu că fiind un abuz împotriva românilor din străinătate şi a cerut tuturor celor prezenţi, asociaţiilor şi tuturor românilor din Diaspora să ridice vocea, să trimită scrisori de protest ambasadelor şi consulatelor dar şi instituţiilor din România şi din Europa.

Discuţiile au fost deschise, fără menajamente de ordin politic sau instituţional iar răspunsurile d.lui Diaconescu la întrebările românilor prezenţi în sala au fost competenţe, pertinente şi obiective.

Vorbind despre sine şi despre caracterul sau, dl Diaconescu s-a exprimat hotărât: “Eu am fitilul scurt, eu reacţionez imediat şi categoric la orice atacuri sau nedreptăţi care se fac românilor din Diaspora şi din România!

La celălalt punct al întâlnirii s-au făcut propuneri pentru alegerea funcţiilor în Organizaţia PMP Italia.

Ca preşedinte a fost propus şi numit dl Liviu Lipot din Bologna iar ca secretar general a fost propus şi numit dl Dănuţ Frangu, din Roma.

Alte funcţii de vicepreşedinţi şi secretari executivi au fost ocupate de Titus Moldovan, Adrian Sandor, Lăcrămioara Luca, Liviu Anghel, Elena Nistor, Sorin Robu.

Dl Cristian Diaconescu, a supravegheat procesul alegerilor în organizaţia Italia, în calitatea să de preşedinte al organizaţiei RDP Diaspora şi delegat al CEN-PMP.

După încheierea şedinţei, dl Cristian Diaconescu s-a întreţinut personal timp de câteva ore cu toţi cei prezenţi, dovedindu-se o personalitate diplomatică şi politică completă, care înţelege foarte bine situaţia românilor din Italia, din Europa.

Bob Vasile
Secretar General Organizaţia PMP a Românilor de Pretutindeni (Diaspora)

Exclusiv / Cristian Diaconescu, noul sef la PMP Diaspora: „Vă invit să fim sinceri, mulţi români încalcă regulile de convieţuire civilizată în străinătate”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Român de 52 de ani, fără adăpost, mort la Torino

Imagini șocante de la Consulatul României la Tel Aviv: Oamenii care așteaptă sunt AȘEZAȚI PE JOS, pentru că lipsesc scaunele