in

“Diaspora nu este reprezentată în conducerea PDL”, William Brînză protestează

Preşedintele PDL Diaspora, deputatul William Brînză, afirmă, într-un comunicat remis luni agenţiei Agerpres, că a rămas "surprins" de faptul că organizaţia pe care o conduce nu a reuşit să câştige nicio funcţie în conducerea partidului la Convenţia Naţională Extraordinară, deşi în străinătate partidul a obţinut rezultate excepţionale la ultimele alegeri.

"Reprezentanţii PDL Diaspora, ca şi mine de altfel, au rămas surprinşi că, în ciuda unui track record de succes şi mă refer aici la alegerile parlamentare din 2008, în cadrul cărora Organizaţia PDL Diaspora a câştigat toate colegiile, la alegerile prezidenţiale din 2009, unde Organizaţia a avut un procent de peste 80% în favoarea preşedintelui Traian Băsescu şi nu în ultimul rând la acţiunile derulate împreună cu mine din 2008 până în prezent, care se ridică la peste 400 (…), Organizaţia noastră nu a convins că merită să facă parte din echipa de conducere a partidului", susţine Brînză.

El subliniază faptul că, în ciuda acestei realităţi, mesajul său transmis tuturor membrilor din diaspora este că echipa PDL Diaspora se va mobiliza şi, sub directa îndrumare a preşedintelui ales al PDL şi a membrilor BPN, "va munci şi mai mult în vederea reparării unei posibile erori, dar şi pentru obţinerea unor rezultate cu care partidul, dar şi electoratul, să se mândrească".

Brînză: "Rămân în PDL"

De asemenea, deputatul le spune românilor din ţară şi străinătate, care i-au transmis mesaje de susţinere, că rămâne "un om de partid, un om care îşi va continua proiectele, indiferent dacă are sau nu o funcţie de conducere în Biroul Permanent PDL".

Reacţia PDL Germania: "Niciun dialog cu noi, cei din diaspora"

Reprezentantul PDL Germania, Mihai Rusu, a declarat sâmbătă că este decepţionat de faptul că nu a existat niciun post de vicepreşedinte pentru PDL Diaspora la alegerile de la CNE. Democrat-liberalul a reclamat şi faptul că înaintea Convenţiei nu a existat un dialog între Bucureşti şi activul de partid din diaspora.

Pe de altă parte, preşedintele ales al PDL, Vasile Blaga, a subliniat că diaspora PDL este reprezentată ca organizaţie internă a partidului. "Nici nu ştiu dacă este bine să cumulezi două funcţii în partid. Dar CNE a hotărât astăzi într-un fel. Iar eu nu-mi permit nici măcar în interiorul partidului să discut o hotărâre a acestui for, nu la televizor. Nicio organizaţie internă nu e a nimănui, e a partidului. Partidul nu este al meu, al niciunui membru al BPN, este al tuturor. Diaspora nu înseamnă doar doi-trei oameni supăraţi, diaspora românească va trebui să fie reprezentată în PDL", a declarat Blaga la finalul Convenţiei.

Reprezentantul PDL Germania, Mihai Rusu, a declarat sâmbătă că este decepţionat de faptul că nu a existat nici un post de vicepreşedinte pentru PDL Diaspora la alegerile de la CNE a partidului.

"Suntem foarte decepţionaţi de felul în care în logistica electorală nu a fost prins un post pentru vicepreşedinte pentru Diaspora, cu competenţe pentru Diaspora. Întrucât 4 milioane din afară – care nu pot fi niciodată de culoare roşie, de aceea au şi plecat din ţară, ei sunt de culoare portocalie – aşteaptă de la PDL şi această manieră de abordare, maniera de şedinţă europeană. Şi în discursul meu am subliniat chestiunea cu candidatul unic, care pentru noi e sensibilă. Acum ne vom aduna, vom face o analiză de ce nu am fost puşi pe listă, de ce nu am fost luaţi în seamă, am greşit noi undeva, au greşit ceilalţi, după care vom lua o decizie. Suntem supăraţi, suntem decepţionaţi, pentru că avem un electorat care poate fi determinant la alegerile din noiembrie", a afirmat Rusu, citat de antena3.ro.

Democrat-liberalul a mai spus că înaintea Convenţiei nu a existat un dialog între Bucureşti şi activul de partid din diaspora.

"Nu a fost un dialog cu noi, o interpelare. Existau curente că listele erau deja închise de miercuri şi noi am fost puşi în faţa unui fapt împlinit. Urmează să discutăm cu electoratul din Diaspora. Ei aşteaptă acolo etalonul european. Şi atunci ce să le spunem noi? Pentru că dorinţa lor este emanciparea. (…) Orice se poate întâmpla, se poate să nu mai avem electorat pentru noiembrie", a susţinut Mihai Rusu.

Acuzaţiile premierului Ponta

În legătură cu acuzaţiile lui Victor Ponta, potrivit cărora William Brînză ar fi pregătit acţiuni de protest la Bruxelles împotriva premierului prezent la lucrările Consiliului European, deputatul PDL a precizat, pentru Mediafax:

"Resping ce spunea domnul Ponta, nimeni nu putea să stea de vorbă cu românii şi să-i strângă împotriva lui. Eu niciodată nu i-am sfătuit (pe românii din diasporă – n.r.) să proteste împotriva vreunei instituţii a statului român sau împotriva unui demnitar. Diaspora nu poate fi manipulată de niciun politician", a precizat William Brînză.

El a arătat însă că "e de notorietate că românii din străinătate nu se omoară după USL", dar că "de aici până la temerile premierului Ponta este cale lungă".

"E de notorietate că românii din străinătate nu se omoară după USL, dar de aici până la temerile dlui premier Ponta este cale lungă. Ei au detestat minciuna şi hoţia, dar nu vreau să cred că premierul român se confundă cu aceasta", a mai spus preşedintele PDL Diaspora.

Premierul Victor Ponta declarase, miercuri, că PDL şi-a convocat membrii din Germania şi Belgia să protesteze împotriva sa, joi, la Consiliul European de la Bruxelles.

 

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Uitându-ne la meci: „4:0 pentru Spania. Sunt răzbunată!”

Un consilier leghist a luat băncile imigranţilor de lângă kebbaberie