in

Un consilier leghist a luat băncile imigranţilor de lângă kebbaberie

La Terno d'Isola, în provincia Bergamo, au fost îndepărtate băncile de lângă o kebbaberie. Opoziţia atacă decizia, susţinând că e vorba de"rasism", însă primarul se apără:  "strada era strâmtă”

Rasism sau viabilitate? Este polemica care a izbucnit la Terno d'Isola, localitate cu şapte mii de locuitori din provincia Bergamo, după ce administraţia locală, monocoloră leghistă, a dispus îndepărtarea a două bănci din centrul istoric. Erau la câţiva paşi de o kebbaberie, şi din câte se pare deveniseră un punct de întâlnire pentru imigranţi.

Opoziţia a tipărit un fluturaş acuzând-i pe consilieri de rasism: "Administratorii leghişti îndepărtează băncile pentru că acolo se aşezau extracomunitarii. Rasism, incapacitate de a gestiona ordinea publică, ilegalitate. De ajuns cu Lega stăpână".

Secretarul provincial al Pd Gabriele Riva şi responsabilul pentru Integrare, Giacomo Angeloni, acuză Lega Nord că "duce o bătălie antiistorică împotriva imigranţilor, care sunt deja parte a societăţii bergameze".

Însă primarul Corrado Centurelli respinge acuzaţiile. "Sunt polemici instrumentale, sortite să se prăbuşească de la sine. Băncile îndepărtate se aflau pe un pasaj strâmt, unde persoanele se strângeau. Printre ei ele erau şi extracomunitari, dar nu aceasta este problema: adevărul e că deseori nu se mai putea trece, în special mamele cu cărucioare".

Pentru primarul leghist este vorba, aşadar, "numai de o problemă de viabilitate, rasismul chiar n-are nimic de-a face. La câţiva metri sunt alte bănci unde toţi, extracomunitari şi ternezi, pot să se aşeze".

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

“Diaspora nu este reprezentată în conducerea PDL”, William Brînză protestează

Candidatele la Miss România în Italia: Ionela Andrei