Menu
in

Drept la replică / Deputat PMP Doru Coliu: ”Nu mai vrem la Congres oameni în căutare de funcții”

În urma publicării dreptului la replică trimis redacției de deputatul USR Matei Adrian Dobrovie, referitor la ședința Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării,  aș dori să publicați următoarele:

  1. E regretabil când se aruncă afirmații gratuite, de tipul ”PMP și PSD și-au dat mâna”, introducându-se factorul politic într-o chestiune atât de importantă pentru diaspora română. PMP nu face alianțe de tipul acesta, chiar dacă scopul comun este acela de apărare a drepturilor românilor plecați în străinătate.
  2. Metodologia pentru Congresul Românilor de pretutindeni trebuie făcută cu scopul de a aduce oameni care au fost activi, care sunt cunoscuți în comunitate, care au proiecte viitoare. Nu mai vrem fripturiști în căutarea de funcții pe care să le agațe la profilul Facebook sau turiști la Bruxelles, Paris sau Madrid pe banii publici. Tocmai de aceea vrem să eliminăm listele de semnături, inutile, întrucât nu au fost și nu pot fi controlate.
  3. Nu putem accepta propuneri de tipul celei făcute de deputatul Dobrovie, care ar controla prin telefon valabilitatea semnăturilor și dacă 7 din 10 sunt bune, candidatul să fie acceptat. Asta e o soluție cu adevărat nocivă, ar încuraja pe cei care completează liste cu date false.
  4. Propunerea de metodologie e pe siteul Camerei Deputaților și poate fi citită de oricine.

Deputat PMP, Doru Coliu


Citiți legat de acest subiect:

Membri ai comisiei pentru românii din afara granițelor sapă adânc groapa Congresului Diasporei

Drept la replică / Matei Adrian Dobrovie (USR): «PSD și PMP și-au dat mâna pentru a bloca organizarea Congresului Românilor de Pretutindeni»

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version