in

Extremiștii greci: “Criza se va sfârşi când vom scăpa de imigranți”

Programul nazist al partidului grec Zorii Aurii explicat de candidatul Alexandros Plomaritis. “Criza se va sfârși când ne vom elibera de imigranți”. “Defilăm pe străzi, cu pași repezi și fermi, cu steagurile în mână, pentru un obiectiv sacru”, spune imnul partidului Zorii Aurii. Și pare tot mai clar că pentru partidul ultranaționaliștilor greci acel obiectiv sacru cuprinde și soluția finală pentru imigranți.

O spun amenințările, bătăile, sloganurile “Grecia grecilor, afară cu străinii”, insultele cu caracter nazist pronunțate în plenul Parlamentului la Atena de o deputată (“imigranții sunt subumani”). O demonstrează și un documentar transmis recent de Channel 4, în Marea Britanie, realizat în timpul campaniei electorale care în iunie i-a dăruit partidului Zorii Aurii 7% din voturi și 18 deputați, cifre care potrivit sondajelor sunt sortite să crească.

Mesajul pe care vrea să-l transmită partidul extremist grec este că în spatele crizei foarte dure grecești sunt imigranții. “Criza se va sfârși când ne vom elibera de trei milioane de imigranți. Acești paraziți beau apa noastră, ne mănâncă mâncarea, respiră aerul nostru grec, ne ucid. Când vor pleca vom avea bani pentru a crește salariile și a elimina șomajul” explică în fața camerei de filmat Alexandros Plomaritis, unul dintre candidații intervievați de echipa engleză.

Plomaritis este urmărit în timp ce distribuie fluturași într-o piață din Atena, și amenință și insultă vânzătorii ambulanți străini. Însă cel mai terifiant este când explică ce gândește despre imigranți: “Sunt primitivi, sunt o miasmă, subumani. Pe noi nu ne interesează existența lor. Suntem gata să deschidem cuptoarele. Îi vom transforma în săpun, însă s-ar putea să ne irite, așadar îl vom folosi pentru a spăla mașini și podele. Vom face abajururi din pielea lor și le vom vinde părul la piață”.

Zorii Aurii a aderat la Frontul Național European, din care fac parte și mișcarea italiană Forza Nuova, Frontul Național Francez sau mișcarea naționalistă română Noua Dreaptă. În urmă cu câteva luni a apărut și partidul Zorii Aurii Italia (Alba Dorata Italia), care ar fi vrut să se prezinte la alegerile politice însă nu a reușit să strângă un număr suficient de semnături.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Munca la ore (I): „Fac curăţenie la 12 familii”

Aur fals la “Compro Oro”