in

“Forza Italia”- model pentru “Forţa Civică” a lui M. R. Ungureanu

“Forţa Civică”, noul partid condus de fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu are ca model "Forza Italia", formaţiunea politică înfiinţată de Silvio Berlusconi la începutul carierei sale politice. Afirmaţia a fost făcută de Ion Bazac, fost ministru al Sănătăţii şi fost membru PSD, într-un interviu în exclusivitate pentru portalul DC News. Ion Bazac, actual vice-preşedinte al "Forţei Civice", este cunoscut în presa românească şi cu numele “ministrul Ferrari”, firma sa fiind reprezentantul cunoscutei mărci italiene în România.

“Am cunoscut acest model de succes al Forza Italia și mi-am propus, dacă va apărea și la noi un om în stare să genereze o astfel de mișcare, să mă alătur ei. Sunt convins că vor veni tot mai mulți specialiști, experți, oameni de acțiune alături de noi”a explicat Bazac, respingând acuzaţiile de traseism care i s-au adus după ieşirea lui din PSD.

 

M. R. Ungureanu, convorbiri cu Angelino Alfano despre “noua generaţie a dreptei moderate”

Ion Bazac s-a înscris recent în noul partid înfiinţat de M.R. Ungureanu şi l-a însoţit pe fostul premier în vizita sa la Roma, la începutul lunii septembrie. Bazac apare, ed altfel, şi în fotografia făcută în timpul vizitei fostului premier la Vatican, în compania unuia din cei mai importanţi membri ai partidului Popolo della Liberta’, Claudio Scajola.

 

Europarlamentarul italian Pino Arlacchi (PD), consilier onorific al premierului Ponta

“Forza Italia” şi “Forţa Civică” sunt, ambele mişcări de centru dreapta şi ambele au luat naştere într-o perioadă de criză politică,  Potrivit lui Bazac, “o mișcare politică similară cu ceea ce s-a întâmplat în Italia, în 1994, ar putea fi posibilă și în România. Situația este asemănătoare: atunci, sistemul politic tradițional din Pensinsulă se prăbușea, erau acuzații grave de corupție, o neîncredere totală în partidele clasice, fie de stânga, fie de dreapta, erau probleme economice. Berlusconi a reușit să coaguleze, într-o mișcare civică, personalități din zona de afaceri și intelectuali nemulțumiți de sistem. A fondat un partid de centru, la început fără doctrină, având ca scop reformarea societății italiene. După 18 ani, putem vedea că a reușit: au avut creștere economică, guverne care se schimbă la patru ani, nu ca înainte, când instabilitatea politică era legea, o societate modernă, funcțională. Între timp, s-a plasat mai la dreapta spectrului politic”.

Integral pe DC News

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

La Repubblica: România are cea mai ieftină benzină din Europa. Italia, cea mai scumpă

„Rămân în Anglia pentru că eu, imigrant român, contez pentru ei”