in

Fostul ambasador Răzvan Rusu, decorat cu „Steaua Italiei”

La data de 17 ianuarie 2013, fostul ambasador al României la Roma, Răzvan Rusu, a primit în cadrul unei ceremonii organizate de Ambasada Italiei la Bucureşti, Ordinul “Steaua Italiei” în grad de Mare Oficial (Ordine della “Stella d’Italia” nel grado di Grande Ufficiale).

Ordinul “Steaua Italiei” este una dintre cele mai înalte distincţii italiene, acordate pentru a recompensa personalităţile care s-au distins prin apropierea lor de Republica Italiană, pentru ataşamentul şi implicarea demonstrate în slujba celor mai înalte valori sociale de convieţ uire şi solidaritate, contribuind la promovarea relaţiilor de prietenie şi colaborare dintre ţara lor şi Republica Italiană.

Distincţia se acordă unui număr redus de ambasadori acreditaţi în Italia, după încheierea misiunii, de către Preşedintele Republicii, la propunerea Ministrului de Externe. Răzvan Rusu a fost ambasador al României în Republica Italiană în perioada decembrie 2007 – martie 2012, încheind mandatul la term – enul de 4 ani.

Anterior a condus Direcţia Generală Europa Extinsă din cadrul Ministerului Afacerilor Externe. Dupa revenirea in centrala MAE, a fost numit la conducerea Direcţiei Generale Afaceri Regionale în Centrala MAE

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Băsescu: „Raportul Comisiei Europene este corect”

Carpatair: datorită abilităţii echipajului românesc, au fost evitate “consecinţe mult mai grave” VIDEO