in

Franca Biondelli, noua responsabilă cu Integrarea, în locul ex-ministrei Kyenge

Ministrul Muncii, Giuliano Poletti a încredinţat deputatei PD Franca Biondelli funcţia pe care a deţinut-o Cecile Kyenge în guvernul Letta. Fostă sindicalistă, se va ocupa de integrare.

Când a luat viaţă noul executiv, decizia de a nu prevedea un minister al Integrării a creat discuţii. În realitate competenţele care au fost ale lui Kyenge nu au dispărut, ci au fost atribuite Ministerului Muncii, care printre altele are o direcţie dedicată imigraţiei.

Acum ministrul Giuliano Poletti a distribuit delegările subsecretarilor săi şi cea pentru integrare, împreună cu cea pentru familie, a fost acordată lui Franca Biondelli.

Luigi Bobba, potrivit agenţiei Redattore Sociale, se va ocupa de sectorul serviciilor şi de serviciu civil, Teresa Bellanova şi Massimo Cassano vor avea delegări mai mult legate de muncă.

Născută în 1957 la Borgomanero, în provincia Novara, Franca Biondelli are un trecut de sindicalistă. „Angajamentul sindical – explică în CV-ul publicat pe site-ul – m-a făcut să fiu în contact cu sectoarele cele mai vulnerabile şi marginalizate ale societăţii: persoane cu handicap, minori, bolnavi mintal, bătrâni cu deficienţe, toxicodependenţi, imigranţi”.

Şi-a început cariera politică cu funcţia de consilier local la Borgomanero, apoi a fost consilier regional în Piemonte. În 2008 a fost aleasă în Senat, în timp ce alegerile din 2013 au dus-o în Camera Deputaţilor. Înainte de a intra în guvern era membră a Comisiei de Afaceri Sociale. Este printre semnatarii propunerilor de lege prezentate de Pd pentru reforma cetăţeniei şi a Textului Unic privind Imigraţia.

Elvio Pasca

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Maşină cu numere de înmatriculare românești incendiată la Rimini

10.000 de euro, costul unei aplicații smartphone, lansate de MAE pentru românii care călătoresc în străinătate