in

10.000 de euro, costul unei aplicații smartphone, lansate de MAE pentru românii care călătoresc în străinătate

Ministerul Afacerilor Externe a lansat, miercuri, la Aeroportul „Henri Coandă”, o aplicație pentru telefoanele mobile de tip smartphone, prin intermediul căreia cetățenii români care călătoresc în străinătate pot primi informații despre țara de destinație, cum ar fi condițiile de călătorie, cele de intrare, regimul de ședere, elemente legate de viză, punctele de contact ale misiunilor diplomatice, ale oficiilor consulare românești, cu numere de telefon.

Aplicația lansată MAE se numește „Călătorește în siguranță” și permite cetățenilor să fie informați despre țara de destinație. De asemenea, cetățenii pot fi alertați în cazul în care apar situații speciale în țara în care se află și pot afla rapid care sunt procedurile în cazul unor incidente.

La eveniment au participat ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlățean, purtătorul de cuvânt al MAE, Brândușa Predescu, precum și Paula Seling și Ovi, artiștii care au reprezentat România la Eurovision.

Corlățean a apreciat că lansarea de către MAE a acestui tip de servicii reprezintă un moment important și „extrem de util” pentru cetățenii români care călătoresc în afara țării și „care trebuie să fie informați în legătura cu ceea au de făcut, cu ceea ce trebuie să evite, (…) ce sprijin pot primi din partea reprezentanțelor noastre diplomatice”.

Pe ce se duc banii românilor din străinătate: infokioskuri de peste un milion de euro, amplasate în opt țări

De asemenea, în cadrul evenimentului a fost lansat, în Aeroportul „Henri Coandă”, și un infochioșc ce furnizează același tip de informații ca și aplicația.

„Vorbim de o campanie de informare utilizând noile tehnologii de comunicare. Este primul infochioșc pe care astăzi îl lansăm aici, la Aeroportul ‘Henri Coandă’ dintr-o serie de opt astfel de aparate care vor fi amplasate anul acesta în București, la Gara de Nord și în stațiile principale de metrou, acolo unde știm că sunt foarte mulți cetățeni care merg fie spre aeroport, fie spre Gara de Nord înainte de deplasări, de asemenea în mall-uri”, a precizat Corlățean.

Seful diplomației române a mai spus că, dată fiind apropierea alegerilor europarlamentare, la infochioșcuri pot fi accesate și informații legate de acest scrutin — cu ce acte se poate vota, lista secțiilor de votare din străinătate, cine poate vota și alte informații utile pentru românii care votează în străinătate. „Aplicația pentru infochioșc a fost realizată de Departamentul pentru Tehnologia Informațiilor din MAE, achiziționarea infochioșcurilor s-a făcut din bugetul MAE.

Este vorba de achiziție publică respectând toate regulile, vorbim de 22.500 lei pe infochioșc. Aplicația pentru telefoanele tip smartphone a fost realizată de o firmă de specialitate, achiziția de servicii, la fel, tot din bugetul MAE, cam 10.000 de euro pe această aplicație„, a adăugat Corlățean, citat de Agerpres.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Franca Biondelli, noua responsabilă cu Integrarea, în locul ex-ministrei Kyenge

Parcul din Guardamiglio, dedicat Angelicăi Timiș, românca ucisă anul trecut de partenerul italian