in

Guvernatorul din Bolzano: “Școli separate pentru copiii imigranților”

Pragul de 30% de copii străini în fiecare clasă și orele suplimentare pentru studierea limbii nu sunt suficiente pentru președintele provinciei autonome Bolzano, Luis Durnwalder, care are o soluție mai radicală pentru a facilita integrarea fiilor de imigranți în școli: crearea de școli numai pentru ei, în care să rămână până când intră în rând cu colegii lor.

“Trebuie să învețe bine ambele limbi ale acestui meleag, italiana și germana, apoi, când le știu, părinții lor, dacă consideră oportun acest lucru, îi pot insera în clasele obișnuite. În ceea ce mă privește acest model, care se inspiră din școala paritară, ar putea permite fiilor de imigranți să aibă o școală a lor până la clasele superioare”, a explicat Durnwalder.

Guvernatorul, care este și lider al Südtiroler VolksPartei, își dă seama că “nu este o propunere ușor de pus în practică dar nu intenționez să renunț atât de ușor din acest motiv”. Și i-a însărcinat pe cei trei consilieri provinciali pentru Educație să elaboreze împreună “o propunere concretă pentru a înțelege ce putem face”.

Ideea lui Durnwalder a declanșat multe polemici. Riccardo Dello Sbarba de la Verzi, grup din opoziție, vorbește de o “propunere care face să se formeze ghetouri și care cu siguranță nu are ca finalitate includerea și integrarea. Modelul ar trebui să fie, dimpotrivă, o școală europeană multilingvă de propus ca ofertă suplimentară celor deja existente”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Iubeşte tradiţiile româneşti. Sofia Vicoveanca a deschis un muzeu

Prodi: “Da principiului ius soli pentru viitorul Italiei”