Menu
in

Întrebare pentru Eugen Tomac: de ce îl acoperiți pe deputatul pușcăriaș Coliu?

Cazul personajului care ocupa functia de deputat pentru diaspora in Parlamentul Romaniei a scandalizat comunitatile romanesti de peste granitele tarii. In vara acestui an, presa a semnalat ca in mod mincinos, unul din parlamentarii PMP a ascuns opiniei publice si alegatorilor ca a facut cativa ani de puscarie.

Pentru a accede in Parlament nestingherit, in 2016, prin aceleasi metode invatate in perioada de „mentorat”, dl. Coliu ne-a demonstrat ca se poate sa insela, iar daca se poate(de ce nu cu tupeu?), viata politica s-a prins de „domnia sa” si oricat ar dori sa scape de aceasta haina grea a politichiei, nu reuseste.

Cu eforturi mari, intr-un soi de razboi al simturilor unui pragmatism nociv rezultat al unor inclestari de idei si ganduri de om de stat si politic marunt, deputatul Coliu ne surprinde cu o tacere de aur si mers taras, doar-doar, va scapa de ochiul vigilent al romanilor din diaspora si intrebarile colegilor parlamentari, dar mai ales al autoritatilor in privinta situatiei care a iesit la iveala, la sfarsit de vacanta de vara.

Ar fi ironic si un bun subiect pentru condeiul unui nou Caragiale, daca am trata subiectul cu un amatorism politic si lipsit de orice raspundere pentru ca atunci cand faci politica, cand te subordonezi vointei poporului, cand esti platit din banii publici, datoria ca parlamentar este sa vii in fata celor care voteaza tratand, cel putin despre adevar.


Art. 61 alin. (1) din Constitutie defineste Legislativul in urmatoarele cuvinte: “Parlamentul României este organul reprezentativ suprem și unica autoritate legiuitoare a României. 

Cu totii ne-am dori in Parlament oameni care sa fie ghidati de intentii bune, cunoscatori ai vietii publice, ai problemelor intampinate de cetatenii reprezentati, cetateni calificati pentru a gasi cele mai bune solutii la aceste probleme, oameni informati asupra procesului administrativ si legislativ al tarii, cu o prezenta exceptionala in fata societatii, dar si a partenerilor politici externi.

Discutam aici, insa, despre diaspora, plina de romanii care au dorit sa incerce si alte oportunitati, cetateni romani plecati de acasa pentru a avea un viitor mai bun, in tari in care adevarul si onestitatea politicienilor este la mare pret.

Diaspora inseamna mult mai mult decat o circumscriptie electorala pentru cei care inteleg, iar a vorbi despre diaspora trebuie ca orice om cinstit sa se raporteze la trecut, prezent si viitor.

Nu este prima data cand scriu despre cei mai de seama romani care au trait departe de tara, dar intotdeauna diaspora va fi si cel mai frumos catren al lui Nichita Stanescu: “Eminescu, Grigorescu, Enescu, Brancusi”, varfurile poporului roman de pana acum, cunoscuti pretutindeni, romani care au trait in Franta, Germania, Statele Unite si care au dat Romaniei o imagine asa cum merita tara noastra.

Pe masura romanilor din diaspora, a exponentilor comunitatilor de romani ar fi trebuit sa fie si reprezentantii lor in Parlament. A-i insela, a-i pacali, a incerca sa-i reprezinti cu rusine este dureros.

Comisia pentru comunitatile de romani din afara granitelor tarii, asa cum o cunosc din cei patru ani de mandat parlamentar pentru romanii din diaspora, a luat fiinta la insistentele comunitatilor de romani din diaspora si doar in urma deciziei politice a unor demnitari care au inteles prea bine rolul politic al fiecarui roman stabilit peste granite, dintre cei mai buni ambasadori ai nostri.

Importanta si numarul romanilor in afara granitelor noastre devenea deja o realitatea, iar atentia Romaniei catre romanii de pretutindeni avea sa conduca la decizii importante in Parlament, Guvern si Administratia Prezidentiala, in crearea a numeroase institutii dedicate strict armonizarii legislative si actului administrativ in beneficiul romanilor de pretutindeni.

Dupa opt ani de zile, doua mandate parlamentare, in cunostinta sau nu, inca nu au decis sa afirme public, probabil mai mult din ratiunea de a-si proteja colegul parlamentar cu toata polologhia de partid impotriva “penalilor”, intr-o ipocriziei de nedescris, mai mult din astfel decat de rusine, liderii Pmp au decis sa arunce electoratului oameni cu un trecut recent nedemn de functia parlamentara si de reprezentare a unui electorat elitist.

Ma intreb, colegii parlamentari din aceasta comisie, ma intreb, parlamentarii care alcatuiesc Biroul Permanent al Camerei Deputatilor daca sunt constienti de riscurile de imagine pe care si le asuma de acum inainte de a purta minciuna, tupeul, necinstea dincolo de granitele tarii la nivel oficial, in fata propriilor cetateni, dar mai ales a demnitarilor altor state?

Comunitatile importante de romani din Europa de Vest, Statele Unite, Israel, Australia, mustesc de romani destepti, de antreprenori romani de succes, de liber profesionisti si muncitori care fac CINSTE Romaniei.

Cum va veti prezenta dragi deputati “produsul” politic Coliu in fata omologilor din alte tari avand in vedere ca pe masa oricarei delegatii va fi prezentata componenta Comisiei din care faceti parte, oameni verificati la sange de catre straini?

Sunteti capabili sa traversati cu nonsalanta coridorul bunui simt si al prestantei politice la brat de un om nepregatit si cu un trecut care nu face cinste tarii?

Nu stiu cum decurge astazi, chiar si informal, activitatea Comisiei pentru comunitatile de romani din afara granitelor tarii, dar in mandatul anterior, acei deputati si-au facut datoria fata de tara, iar filtrul seriozitatii era etalonul Comisiei.

Revista presei este o caracteristica a mapei fiecarui demnitarii serios, a fiecarei institutii si politician al unei tari cu pretentii, iar romanii nostri traiesc in asltfel de tari, unele enumerate mai sus.

Cum veti duce rusinea mai departe in fata strainilor si cu ce drept renumele diasporei poate fi improscat cu noroi atat simplu?

In ciuda sesizarilor presei, Pmp, partid care a creat aceasta problema, ai carui lideri nu au avut curajul sa dea un drept la replica, nu au schitat nici macar un gest de schimbare, iar acel om, care si-a ascuns trecutul urat, penal, batandu-si joc de increderea diasporei, tace si tac cu totii in speranta ca il si ii veti ajuta in detrimentul imaginii Romaniei si al romanilor.

Credeti ca Romania si romanii merita asa ceva? Astazi, daca as fi fost parlamentar, nu as mai fi intrat in nici o sedinta a Comisiei in semn de protest. Diaspora nu poate sta la masa cu cei care calca in picioare imaginea tarii si interesele romanilor oriunde s-ar afla.

Romanii din diaspora considera ca aceasta situatie ingrata trebuie remediata, iar acel Coliu trebuie sa paraseasca imediat Comisia parlamentara dedicata romanilor de pretutindeni, apoi sa isi depuna de urgenta mandatul parlamentar.

Biroul Permanent al Camerei Deputatilor, de asemenea, trebuie sa ia atitudine! Imaginea Romaniei s-a tesut cu multa migala, cu mari eforturi, aceasta tara a reusit sa se integreze in NATO si Uniunea Europeana, iar pentru ca aceasta imagine sa fie consolidata, nu trebuie acceptat nici un compromis.

Societatea romaneasca freamata, iar Parlamentul nu trebuie sa fie atras in scandaluri cu iz penal, romanii din diaspora va transmit ca in diaspora si lumea civilizata nu incape asa ceva.

Ca fost reprezentant al romanilor din diaspora, cred ca aveti in vedere binele romanilor din diaspora, sunteti constienti ca onoarea este mai presus de orice, iar dorinta mea, ca unul din cei care au incercat sa contribuie, ca si dvs., cu ceva bun la imaginea institutiei din care faceti parte este ca romanii sa se bucure de roadele mandatului dvs., iar nu cumva acesti romani aflati la mare distanta de tara, sa ajunga la vorbele lui Mark Twain care sublinia ca „parlamentarul nu este decât un infractor de rând care face legi în perioada când nu stă în închisoare pentru vreo crimă de drept comun.”

Aurelian Mihai, deputat diaspora 2012-2016


https://www.gazetaromaneasca.com/observator/prim-plan/diaspora-reprezentata-de-un-condamnat-penal-deputatul-doru-coliu-ascuns-faptul-ca-facut-ani-grei-de-puscarie-pentru-fapte-penale/

În urma dezvăluirilor din Gazeta Românească, deputatul Coliu a demisionat din toate funcțiile de partid. Nu încă și din Parlament!

Cazul PMP – Coliu sau cum poate fi calcată în picioare onoarea diasporei. “Pentru ca răul să triumfe este suficient ca cei buni să nu facă nimic”

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version