in

Cazul PMP – Coliu sau cum poate fi calcată în picioare onoarea diasporei. “Pentru ca răul să triumfe este suficient ca cei buni să nu facă nimic”

Aurelian Mihai, fostul deputat de diaspora în legislatura 2012-2016, ne-a trimis la redacție o scrisoare deschisă în care vorbește despre cazul deputatului Doru Petrișor Coliu, care a ascuns faptul că a fost condamnat penal în trecut. Aurelian Mihai este extrem de nemulțumit de reacția partidului din care face parte Coliu, PMP, și este de părere că singura soluție de reabilitare a imaginii partidului este ca fostul condamnat să își dea demisia nu doar din funcțiile pe care le are în partid, ci mai ales din Parlament.

Diaspora, reprezentată de un condamnat penal. Deputatul Doru Coliu a ascuns faptul că a făcut ani grei de pușcărie pentru fapte penale

În urma dezvăluirilor din Gazeta Românească, deputatul Coliu a demisionat din toate funcțiile de partid. Nu încă și din Parlament!

Iată scrisoarea:


“Pentru ca raul sa triumfe este suficient ca cei buni sa nu faca nimic” (Edmund Burke).

In perioada studentiei, in primul an, in primul semestru aveam de facut cateva conspecte, un studiu pentru un seminar la Politologie, iar un citat al unui autor studiat mi-a atras atentia. Este vorba despre citatul de mai sus.

Undeva, in perioada de inceput de mandat parlamentar, fiind fost deputat pentru diaspora noastra din Europa de Vest, am observat cum multi romani aduceau in atentie citate ale autorilor celebri, intre acestea se afla si cel al omului de stat irlandez, fost parlamentar in Camera Comunelor din Parlamentul britanic in secolul XVIII.

Ce mai spunea unul din cei mai  de seama politicieni conservatori? Mai spunea ca Edmund Burke ca “partidele politice sunt un ansamblu de oameni uniti pentru a lucra in comun pentru interesul national, dupa un principiu asupra caruia s-au pus de acord”.

Edmund Burke este si acum o referinta pentru curentul politic conservator, mostenirea sa fiind apreciaza la justa valoare de catre multi politicieni ai Partidului Popular European, partid din a carui familie regasim partidele romanesti PNL, PMP, UDMR si PNTCD.

Fireste, ca roman din diaspora caruia electoratul i-a dat o sansa in viata de a-l servi, trecut prin Parlamentul Romaniei, urmarind ce se intampla in clasa politica, iti doresti ca tara ta, cetatenii romani din Romania si diaspora, cei din comunitatile istorice, sa nu traiasca mai bine, sa fie bine reprezentata, iar pentru “colectivul de provenienta politica”, sa spunem asa, ai tot interesul sa vezi ca este bine reprezentat in Parlament, locul unde se legifereaza si unde multe din prevederile legislative vizeaza romanii din diaspora.

Cazul dlui. Coliu, parlamentar pentru diaspora, deputat PMP, caz semnalat de presa cateva zile in urma si ulterior, inteleg, confirmat de dumnealui, nu are cum sa nu te deranjeze. In primul rand, ca om care te gandesti la ce inseamna diaspora, peste patru milioane de romani unde exista o elita formata din oameni apreciati in toata strainatatea pentru profesionalismul lor, pentru pregatirea lor, pentru tot ce au construit acolo unde traiesc si muncesc si unde sunt apreciati de intreaga comunitate.

Vorbim aici si despre diaspora lui Brancusi, vorbim si despre diaspora Nadiei Comaneci, vorbim aici si despre diaspora dnei. Herta Müller, dar si despre cea a lui Pascal Bentoiu, vorbim despre o diaspora in care avem parlamentari, ministri, primari, consilieri, functionari romani in alte state.

Recunosc ca vestea cu deputatul PMP care si-a ascuns trecutul penal, doar pentru ca oamenii sa nu cunoasca acest lucru si asta pentru a accede in Parlament, m-a revoltat.

Eu acum nu stiu cum stau lucrurile in tot PMP-ul, dar ceva imi spune ca acest om, dl. Coliu, cel care a facut puscarie, a fost garantat de catre domnii Turcescu, Tomac si probabil garantat si de catre dl. Basescu. De ce spun dl. Turcescu? Pentru ca dl. Turcescu se pare ca l-a creditat si parea ca devenisera prieteni, ori ma insel eu?! Dl. Turcescu poate ca-l simpatiza pe dl. Coliu, chiar daca nu va vine sa credeti, altfel nu se explica derapajul de imagine din toamna 2016 din Spania, in care tot activul de partid al diasporei a aparut la mici si bere cu romanii, distrugand imaginea buna a diasporei. Apoi, garantat de catre dl. Tomac, pentru ca dl. Tomac a alcatuit lista diasporei, din cate cunosc si nu cunosc ca lucrurile sa fi fost altfel! Apoi garantat de catre dl. Basescu, pentru ca dumnealui, fiind de fata in seara prezentarii candidatilor, a asistat, bucuros, la cel mai grotesc moment politic pentru diaspora din cate am vazut in viata mea. Eram in sala, cele mai multe dintre discursurile candidatilor PMP erau slabe, erau oameni nepregatiti, iar discursul dlui. Coliu a fost unul de care s-ar fi jenat orice om politic cu prestanta fostului presedinte de stat. Nu ai cum sa girezi asa ceva!

Iata ca acum, aflam ca situatia era mai grava. Ce vor face cu acest om care afirma ca a facut puscarie, ce vor sa faca mai departe din moment ce acum tac cu totii? Habar nu am ce gandesc sau ce fac cu el, un lucru este cert, omul este si astazi parlamentar PMP al diasporei este tinut in brate de catre presedintele partidului, dl. Tomac, om care este venit din zona romaneasca a Ucrainei, persoana despre care, in ciuda oricaror aparente si chestiuni din trecut, oricare ar fi ele, credeam ca are perspectiva politica si i-am si apreciat cateva declaratii politice.

De saptamana trecuta tac malc, toti PMP-istii! Cu totii! Nu au scos ei o vorba, orice despre situatia asta jenanta sau penala, cum o numi-o fiecare! Este limpede ca asteapta sa treaca furtuna si oamenii sa uite. Scandalul din PSD a acoperit mediatic atunci dezvaluirile despre dl. Coliu, deputatul care a ascuns faptul ca a facut puscarie ani de zile, iar PMP tace in speranta ca nu s-a auzit in diaspora, ca furtuna trece si ca uite-asa, il vor livra, poate, din nou in urmatorul Parlament! Altminteri, ar fi luat pozitie din primul moment al articolului preluat de presa romaneasca din diaspora, din Gazeta Romaneasca si nu este singurul ziar, ci ar fi luat pozitie tot PMP-ul din momentul in care dl. Coliu a confirmat ca a fost in detentie!

Asa se face politica in PMP si trebuie sa admitem ca au mintit electoratul, poate chiar au stiut de trecutul acelui om, lucrurile par ca merg in aceasta directie si de aceea nimeni in PMP nu misca nimic, de aceea acel om sta ascuns cine stie pe unde, pentru ca mai apoi sa aiba posibilitatea, cei de la varful PMP sa spuna ca a disparut, ca nu a putut fi contactat, ca nu aveau cum sa ia decizii fara dumnealui, diverse! Asa se face politica astazi in PMP!

Parerea mea este ca acest om, Coliu, trebuia sa faca bine pana acum sa-si fi actualizat CV-ul care apare pe site-ul Camerei Deputatilor, sa nu pateasca si altele mai grave, sa-l mai banuie careva si de informatii false si cate nu mai pot deriva de aici. Mai adaug si linistea colegului sau de comisie parlamentara, dl. Codreanu, care se complace in situatie si pentru a nu-l deranja pe seful sau direct, dl. Tomac, cel care este liderul partidului tace, de asemenea.

Poate ca stiau cu totii de la inceput?!

In acest context, se impune demisia din Parlament a dlui. Coliu! S-a mers mult prea departe de aceasta data!

Aurelian Mihai, deputat Europa de Vest, legislatura 2012-2016, Parlamentul Romaniei


Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Bandiții care taie urechi în Italia sunt români: arestați autorii jafului din Lanciano

UPDATE FOTO VIDEO Mulțimea a încercat să-i linșeze pe românii arestați la Lanciano: «Sunteți animale!». Cine sunt cele trei bestii