in

UPDATE FOTO VIDEO Mulțimea a încercat să-i linșeze pe românii arestați la Lanciano: «Sunteți animale!». Cine sunt cele trei bestii

La trei zile după atacul asupra vilei soților Carlo Martelli și Niva Bazzan, bătuți și mutilați de o bandă de criminali, Poliția a arestat trei români. Aceștia sunt frații Constantin Țurlică, 22 de ani și Ion Cosmin Țurlică, 20 de ani, și Ruset Aurel, 25 de ani (în fotografie). Ei încercau să fugă, probabil în România, cu 3.400 de euro asupra lor; un al patrulea membru al bandei a reușit să scape.

Doi dintre ei au fost arestați în mașina cu care se deplasaseră la jaf. Al treilea a fost arestat într-o clădire din centrul orașului Lanciano, în Corso Roma, unde criminalitii de la Ancona au sosit pentru prelevarea de probe. Arestatul a fost scos din hotel cu greu, în timp ce zeci de oameni s-au adunat și au încercat să-l linșeze pe român. Mulțimea furioasă striga „Sunteți bastarzi, animale…” Forțele de ordine l-au scos cu greu din zonă.

Se pare că arestații sunt responsabili și de alte jafuri violente din zonă. Într-un caz, unui italian i-au tăiat un deget. Este cercetată și o româncă, complice a bandiților, care le dădea informații despre familiile pe care le jefuiau. Este căutat al patrulea component al bandei, un român de 26 de ani, cu inițialele A.C., considerat capul bandei, căutat și pentru alte infracțiuni, comise la Napoli. El este cel care a vorbit în italiană cu accent din sud în timpul jafului și cel care a mutilat-o pe femeie.

Niva Bazzan, femeia din vila de la Lanciano căreia bandiții i-au tăiat o ureche, a declarat: „Eu îi iert, pentru că acest lucru mă va ajuta să-mi recupereze seninătatea, dar statul nu trebuie să-i ierte“.

Soțul ei, chirurgul Carlo Martelli, bătut și el la sânge de bandiți, a declarat, de pe patul de spital: „Vestea arestărilor mă face mai liniștit și îmi dă mai multă pace. Acum vreau să-mi recuperez normalitatea vieții”.

După ce ministrul de Interne, Matteo Salvini, a declarat că „aceste bestii trebuie să putrezească în închisoare! #tolleranzazero”, intervine și președintele partidului Fratelli d’Italia, Giorgia Meloni, care a scris pe Facebook: “ Acum este rândul justiției de a se asigura că acești criminali rămân în închisoare și că activitatea poliției nu este în zadar: cerem certitudinea pedepsei și toleranță zero”. Chestorului Camerei Deputaților și responsabil pentru Justiție de la Fratelli d’Italia, Edmund Cirielli, a spus că speră ca cei trei români „să fie trimiși înapoi în țara lor, cât mai curând posibil, pentru a-și ispășească pedeapsa acolo și nu italienii să fie nevoiți să le plătească și detenția. Ministrului Justiției, Alfonso Bonafede, îi cerem să depășească normele vechi care permit infractorului străin să se opună repatrierii».

Cei trei români arestați sunt foarte tineri; unul trăiește în Lanciano, ceilalți au sosit acolo cu câteva zile în urmă, unul din Padova, celălalt din Paris. Acest lucru a fost anunțat de către avocatul lor,  care ieșind din secția de poliție a spus: „Clienții mei neagă orice implicare“.

Bandiții care taie urechi în Italia sunt români: arestați autorii jafului din Lanciano

https://www.gazetaromaneasca.com/observator/actualitate/italia-socata-de-un-jaf-la-lanciano-un-chirurg-si-sotia-torturati-banditii-au-taiat-femeii-ureche-salvini-sa-putrezeasca-inchisoare/

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cazul PMP – Coliu sau cum poate fi calcată în picioare onoarea diasporei. “Pentru ca răul să triumfe este suficient ca cei buni să nu facă nimic”

Româncă arsă de vie la Modena, trupul a fost găsit carbonizat, așezat între anvelope de cauciuc.