in

Italia: Energia nucleară, referendum post Fukushima

Dezastrul de la centrala nucleară de la Fukushima, in Japonia, a oprit momentan programul nuclear italian. De peste douăzeci de ani, ȋn Italia nu mai există centrale nucleare active. Energia nucleară a fost, de fapt abandonată, după trei referendumuri desfăşurate ȋn 1987 şi promovate în urma accidentului de la Cernobâl, ale cărui efecte s-au simtit şi ȋn Peninsulă.

Acum trei ani, guvernul Berlusconi a relansat ideea reintroducerii energiei nucleare, justificându-şi poziţia prin dorinţa de a reduce poluarea şi costurile energiei electrice. In plus, Berlusconi susţine că, astfel, Italia nu ar mai depinde de ţările care ȋi furnizează azi petrol şi gaze naturale. Iniţiativa include construirea de noi centrale nucleare în Italia şi depozite pentru deşeurile radioactive.

Dar, incidentul de Fukushima şi preocupările opiniei publice au determinat guvernul să anunţe o „pauză de meditatie„. În luna iunie, italienii sunt invitaţi să participe la un referendum pentru a decide sau nu blocarea construcţiei de noi centrale nucleare. Pauza ar putea deveni astfel, o oprire definitivă.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

6000 de euro- cheltuielile minime pentru un nou născut ȋn Italia

Torino/ S-a înfiinţat o asociaţie românească pentru ajutorarea nevoiaşilor