in

6000 de euro- cheltuielile minime pentru un nou născut ȋn Italia

Intre 6 şi 13.000 de euro- iată suma pe care o plăteşte o familie italiană, ȋn primul an de viaţă al unui nou născut, susţine Asociaţia de Consumatori „Federconsumatori”.

Pe lista de cumparaturi se află: scutece, căruciorul, lapte, haine şi alte achiziţii indispensabile, care au înregistrat, ȋn total, o creştere de cinci procente faţă de anul trecut.

„Federconsumatori” cere reintroducerea „bonusului bebe”, un ajutor social de o mie de euro, plătit de către stat pentru fiecare familie ȋn care se naşte un nou născut. Acest mic ajutor de la guvern a fost abolit şi înlocuit cu „Fondul nou-născuţilor„, care permite părinţilor să solicite la bancă un împrumut de cinci mii de euro, ratele dobânzii fiind înjumătăţite, în comparaţie cu un ȋmprumut normal.

Reducerea este posibilă, ţinând cont că statul rambursează până la jumătate din sumele nerestituite şi, prin urmare, riscul pentru bănci este redus. Detaliile sunt explicate pe site-ul www.fondonuovinati.it, sau prin telefon, la numărul gratuit  803 164, cu un informaţii ȋn opt limbi străine.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Crucifixul, expus, ȋn continuare, ȋn şcolile din Italia

Italia: Energia nucleară, referendum post Fukushima