in

Lega: „Să reducem la zero fondurile pentru imigraţie”

Propunerea a fost făcută în Friuli Venezia Giulia de şeful de grup lega Nord din Consiliul Regional, Danilo Narduzzi: "Să reducem la zero fondurile pentru imigraţie". Cursuri de italiană şi educaţie civică, proiecte de integrare a elevilor străini, servicii de mediere în spitale, sprijin solicitanţior de azil şi victimelor traficului. Sunt câteva dintre intervenţiile finanţate de "Fondul imigraţie" al Regiunii Friuli Venezia, potrivit unui program detaliat definit anual de Consiliul regional.

Beneficiarii sunt rezidenţii străini, cu excepţia clandestinilor. După cum se specifică în prezentarea instituţională, este vorba de "imigranţi prezenţi regulamentar pe teritoriul regional, care au şedere din motive de protecţie socială sau care nu pot fi expulzaţi sau respinşi întrucât fac obiectul unor persecuţii".

În 2011, pentru acest fond au fost alocaţi circa 3,5 milioane de euro. Pentru anul acesta Lega Nord propune însă o cifră în mod clar rotunjită: şeful grupului în Consiliul Regional, Danilo Narduzzi a cerut într-o interpelare "să se reducă la zero fondul pentru imigraţie şi să aloce acele resurse pentru creşterea amortizorilor sociali în favoarea cetăţenilor care şi-au pierdut locul de muncă".

"Acum la Pordenone am ajuns la un rasism invers", se plânge Narduzzi, care printr-un joc tipic leghist, aruncă paie pe focul războiului dintre săraci. Înfăţişează o situaţie în care ar fi de o parte "tineri fără locuri de muncă, firme în criză profundă, familii constrânse la salturi mortale", de celaltă "imigranţi sprijiniţi cu bani publici".

"Imigranţii – afirmă Narduzzi – se bucură de o serie de privilegii pe care oamenii din regiunea noastră, în mod just, nu o mai tolerează". "Nemulţumirea alimentează insuportabilitatea, atinge pragul intoleranţei", adaugă ca expert în materie. "Cetăţenii regiunii noastre, afectaţi de criză, nu reuşesc să aibă acces la serviciile socio-asistenţiale pentru că sunt depăşiţi de numeroasele familii de extracomunitari care îndeplinesc mai uşor cerinţele (graţie numeroşilor copii). Oricare lege care tinde să anuleze aceste handicapuri ruşinoase pentru cetăţenii friulani şi giuliani este făcută bucăţi de magistratură. Atunci unica soluţie este să se intervină pentru priorităţile noastre anulând capitolul imigraţie".

E.P.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Unar: „Rc Auto mai scumpă pentru imigranţi”

România, sub nămeţi: 74 de decese, 120 de localităţi izolate