in

M. R. Ungureanu, convorbiri cu Angelino Alfano despre “noua generaţie a dreptei moderate”

Mihai-Răzvan Ungureanu, fost premier al României şi preşedinte al nou înfiinţatei formaţiuni “Forţa civică de centru dreapta” (FCCD) s-a întâlnit la Roma cu secretarul general al partidului Il Popolo della Liberta, Angelino Alfano. Fostul premier a fost primit şi la Vatican, de către cardinalul Giovanni Battista Re.

 

Fostul premier Mihai-Răzvan Ungureanu, în vizită la Roma

Potrivit unui comunicat al FCCD, Secretarul general al partidului de centru-dreapta Il Popolo della Liberta (Pdl), Angelino Alfano, el însuși un reprezentant al noii generații de dreapta din Italia, a declarat în cursul întâlnirii cu Mihai-Răzvan Ungureanu: . „Privesc cu mare interes strângerea relației între noul partid al domnului Ungureanu, Forța Civică, și partidul nostru, Il Popolo della Liberta. Scopul nostru este să întărim relațiile cu noua generație a dreptei moderate”.

În cursul întâlnirii de la Roma, Ungureanu și Alfano au abordat și problema românilor stabiliți în Italia, liderul Pdl arătându-se “încântat de faptul că aceștia au fost invitați să înceapă un dialog cu Forța Civică”, se mai arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, Mihai-Răzvan Ungureanu a discutat la Vatican despre situaţia românilor stabiliţi în Italia precum şi ultimele evoluţii din politica şi economia românească.

În contextul ultimelor evoluţii de pe scena politică românească, cardinalul Giovanni Re şi Mihai-Răzvan Ungureanu au comentat “oportunitatea apariţiei unei alianţe de centru-dreapta ca alternativă la actuala guvernare, în perspectiva unui succes electoral pe 9 decembrie 2012, Eminenţa Sa primind foarte bine ideea constituirii alianţei ca viitor politic pentru România”.

Tot ieri, la Roma, Mihai-Răzvan Ungureanu a avut o întrevedere cu Claudio Scajola, deputat şi membru marcant al partidului Popolo della Libertà, precum şi cu alţi reprezentanţi de centru-dreapta ai Parlamentului italian, care “au salutat ideea constituirii unei alianţe de dreapta ca alternativă la ofensiva stângii”.

Mihai-Răzvan Ungureanu a fost însoţit la Roma de Ion Bazac, vicepreşedintele Forţei Civice. Liderii Forţei Civice vor avea în continuare o serie de întâlniri cu lideri din Germania, Austria, Franţa şi Belgia, ca parte a demersului de aderare a partidului la PPE.

 

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Contestarea executării pedepsei penale pentru românii stabiliţi în străinătate

Românii, nemulţumiţi de sistemul sanitar din UK: „Prea mult paracetamol, prea puţine antibiotice”