in

Maroni: “Strângem 300.000 de semnături contra ius soli”

“Obiectivul celor de la Lega este de a strânge 300.000 de semnături împotriva ius soli, pentru a se menține infracțiunea de clandestinitate și pentru a le duce în Parlament”. Astfel s-a exprimat secretarul federal al Lega Nord Roberto Maroni, foarte satisfăcut de faptul că “în numai două zile, cei 10.000 de militanți ai noștri au strâns 100.000 de semnături”.

“Nu ne vom opri aici – anunță Maroni – inițiativa va continua. Noi nu vrem manifestații de protest ci să implicăm toți cetățenii pe teme importante precum cele pentru care strângem semnăturile”.

“Maroni strânge semnături împotriva ius soli? O strângere de semnături care provine de la același partid care a dat viață unei legi care calcă în picioare drepturi umane fundamentale și care a atras atenția Europei asupra infracțiunii de clandestinitate este un gest rasist”, comentează Celeste Costantino, deputată de la Sinistra Ecologia Liberta.

“Ius soli – spune Costantino – este un act de civilizație, o lege esențială pentru o Italie în sfârșit civilizată. Nu există invazii, nici urgențe. Instrumentalizarea acțiunilor violente ale unora, încheie deputata Sel, înseamnă să-ți asumi o gravă responsabilitate: găsirea unui țap ispășitor pentru a distrage atenția de la adevăratele urgențe”.

Italienii, de acord cu principiul ius soli” şi cu dreptul de vot al imigranților

Reforma ius soli încaieră guvernul

Ius soli la Sesto San Giovanni


Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Roma, tânără de 21 de ani drogată și violată

Valentin Sînzianu, CGIL Viterbo: ”Românii se plâng de “țepele” de la patroni”