Menu
in

Matei Dobrovie: ”Despre cum (nu) funcționează Comisia pentru comunitățile de români din afara granițelor țării!”

De două luni de când a început actuala sesiune parlamentară (februarie, martie), nu a avut loc/ nu a fost convocată NICIO ședință a Comisiei din Camera Deputaților din cauza dezinteresului președintelui Comisiei, C. Codreanu, ocupat să-și facă imagine în diaspora. Pentru acesta, românii din Italia, Spania și alte țări puternic lovite de pandemia coronavirus nu par să fie o prioritate.

La fel nici faptul că în Ucraina a fost promulgată legea privind învățământul secundar, care afectează grav dreptul la educație în limba maternă al comunităților de români de acolo, nu pare să-l preocupe pe acesta.

Cererile venite de la românii din străinătate sunt transmise târziu sau deloc celorlalți membri ai Comisiei. Președintele consideră că deține Comisia pe persoană fizică. Azi, în sfârșit avem ședință. Pe ordinea de zi este și ordonanța guvernului Orban prin care se dubla numărul de parlamentari pentru diaspora și se extindea programul de vot în afara țării la trei zile și pentru parlamentare. PSD a respins-o la Senat, iar acum a ajuns la Cameră.

deputat PNL Matei Dobrovie

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version