in

Membrii PDL din afara țării vor vota pe 14 decembrie candidatul partidului pentru Președinția României

Peste 20.000 membri ai PDL din cele şase judeţe ale regiunii de Nord-Vest sunt aşteptaţi, sâmbătă, să voteze candidatul partidului pentru Preşedinţia României, cei doi candidaţi rămaşi în cursă, Cătălin Predoiu şi Gheorghe Falcă, prezentându-şi până atunci programul în faţa filialelor.

Alegerile vor continua în 9 noiembrie când vor fi organizate alegeri în regiunea centru, în timp ce în 16 noiembrie în regiunea Vest, iar în 23 noiembrie în regiunea Sud-Vest. Membrii PDL din regiunea Sud-Est vor fi chemaţi la urme în 30 noiembrie, cei din regiunea Sud în 7 decembrie, iar ultimul scrutin va fi în 14 decembrie, când vor vota democrat-liberalii din Bucureşti, Ilfov şi din diaspora.


Cei doi candidaţi rămaşi în cursa pentru Preşedinţie, Cătălin Predoiu şi Gheorghe Falcă (foto), şi-au prezentat, marţi şi miercuri, proiectele de ţară în faţa membrilor partidului din judeţele Maramureş, Sălaj, Bihor şi Satu Mare, urmând ca joi să le prezinte în faţa celor din Bistriţa şi Cluj.

PDL își recruteaza membrii in Diaspora cu ajutorul bazei de date a poliției. Iată primele reacții.

„La alegerile pentru desemnarea candidatului PDL la Preşedinţia României vor vota peste 20.000 de membri de partid din regiunea de Nord-Vest, cei mai mulţi, circa 5.000, provenind din organizaţia PDL Cluj. Sâmbătă, în ziua votului, se va vota în cele 46 de secţii de votare deschise în localităţi din cele şase judeţe – Cluj, Bihor, Maramureş, Satu Mare, Sălaj şi Bistriţa”, a declarat pentru Mediafax vicepreşedintele PDL pentru regiunea de Nord-Vest, Ioan Oltean.

În opinia acestuia, competiţia internă pentru desemnarea candidatului PDL la Preşedinţie este „serioasă”.

„Fiecare candidat priveşte cu maximă seriozitate această competiţie, care este o noutate absolută în România. Nu a mai avut nimeni o astfel de experienţă, iar PDL o priveşte cu maximă atenţie”, a afirmat Ioan Oltean.

Joi, de la ora 18.00, va avea loc la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca prezentarea proiectelor de ţară de către Cătălin Predoiu şi Gheorghe Falcă, la manifestare urmând să fie prezent şi liderul PDL, Vasile Blaga.

Procesul de votare se va desfăşura sâmbătă, între orele 9.00 – 17.00.

Fostul preşedinte al PDL, Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, va lipsi, joi, atât de la prezentarea celor doi candidaţi, cât şi la votul de sâmbătă, fiind plecat din ţară.

Alegerile pentru desemnarea candidatului PDL la Preşedinţie s-au desfăşurat deja, sâmbătă, în regiunea nord-est, unde democrat-liberalii au ales ca viitorul candidat al partidului la alegerile prezidenţiale să fie Cătălin Predoiu.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ţara arde, iar parlamentarii vor să modifice stema ţării. Lista legilor trăsnite

Parlamentarii nu știu dacă românii din străinătate vor primi pensie în țară