in

Organizaţia PSD de femei de la Roma: Vrem egalitate cu bărbaţii!

Pe 25 iunie 2011 a fost lansată Organizaţia Femeilor Social-Democrate din Roma, în prezenţa celor 42 de membre şi simpatizante din componenţa Comitetului de Iniţiativă, dar şi a colegilor din PSD Roma şi a altor susţinători, români şi italieni, anunţă un comunicat al OFSD.

Conferinţa a debutat într- o atmosferă sobră, cu intonarea Imnului National, în semn de manifestare a respectului şi a ataşamentului patriotic, concomitent cu marcarea Zilei Drapelului Românesc, într-un moment emoţionant, pur românesc. În cadrul evenimentului, fiecare partricipantă a luat cuvântul şi şi-a exprimat suportul pentru proiectele OFSD, în acod cu Platforma Program OFSD 2010-2014. În cadrul conferinţei, s-au dezbatut probleme precum: egalitatea dintre femei şi bărbaţi, sistemul de salarizare discriminatoriu în cazul femeilor, la nivel UE, solidarietatea feminină pentru susţinerea bunei dezvoltări a unor proiecte naţionale de viitor, dar şi probleme cotidiene cu care se confrunta comunitatea româncelor din Italia.

Entuziasmul cu care româncele din Roma au organizat acest eveniment s- a reflectat şi în reacţiile deosebit de favorabile din partea invitatelor, care au declarat că aşteptau cu nerăbdare constituirea OFSD Roma, pentru a se putea dedica, în mod oficial, susţinerii proiectelor Social-Democrate care vizează interesele tuturor românilor din străinătate.

Conform Regulamentului, în cadrul Conferinţei au avut loc alegeri pentru constituirea democratică a Echipei OFSD Roma. Rezultate alegerilor sunt următoarele:

Preşedintă: Crina-Florentina Ene

Secretar Executiv: Iulia Petcu

Vice-preşedinte: Manuela Isvanca, Anamaria Tabacilă, Gabriela Popa

Membre ale Biroului Executiv: Gianina Burga, Ana-Maria Geană, Lenuţa Miron.

Absentă de la eveniment, din motive obiective legate de funcţia deosebit de exigentă din Parlamentul European, Preşedinta OFSD Rovana Plumb a transmis în mod oficial echipei OFSD Roma cele mai directe încurajări şi le- a mulţumit tuturor colegelor pentru eforturile deosebite de a susţine Cauza Româncelor Social-Democrate din străinatate: “Numai împreună putem reuşi să apărăm cu adevărat interesele românilor din străinatate, inclusiv interesele femeilor. Cei mai apropiaţi de nevoile românilor care trăiesc şi muncesc în ţările Uniunii Europene, suntem noi, românii, şi nimeni altcineva. ” declara Rovana Plumb, într-un apel emoţionant la solidaritate feminina şi solidaritate românească, în Diaspora.

Roma, 26 iunie 2011

(sursa: www.ofsd.eu)

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Biciclist român ucis de un şofer italian la Vigevano

UE: Restricţiile de muncă pentru români ar putea fi prelungite. De ce nu suntem primiţi?