in

Politicienii români cer consilierea psihologică a copiilor cu părinții plecați la muncă în străinătate

Deputata Ana Birchall a introdus la începutul acestei săptămâni o interpelare, adresată Ministerului Educației Naționale și Ministerului Muncii, Familiei și Protecției Sociale, în care cere explicații privint strategia și situația proiectelor care vizează consilierea psihologică a copiilor cu părinții plecați la muncă în străinătate.

Reguli stricte pentru părinții care pleacă la muncă în străinătate. Amenzi între 500 și 1000 lei

”Lipsa relației cu părinții s-a dovedit a avea efecte îngrijorătoare: izolare, scăderea încrederii în sine, rezultate școlare scăzute, absenteism și chiar abandon școlar, lipsa implicării și participării la acțiunile formativ educative, ajungându-se chiar la comportamente și atitudini indezirabile social…Vă rog să-mi comunicați care este strategia ministerelor pe care le coordonați pentru consilierea psihologică a copiilor cu părinți plecați la muncă în străinătate” scrie deputata în interpelarea adresată celor două ministere.



În interpelarea sa, deputata Ana Birchall cere și elaborarea unei statistici pe acest subiect, inexistente până în prezent. ”Situația copiilor cu părinții plecați în străinătate este o realitate dură, atât în colegiul pe care îl reprezint, cât și la nivel național. În fapt, până în prezent nu există o statistică a acestor copii. Acest lucru reprezintă un real neajuns pentru elaborarea unei strategii de protecție.”

Inițiativă legislativă, în discuție în Parlament, pentru românii din străinătate: cursuri de limba română pe internet

Tot în aceeași zi, deputatul Aurelian Mihai, ales în circumscripția 43, Diaspora, a formulat o altă interpelare, adresată către Ministerul Educației Naționale în care cere situația copiilor care s-au repatriat.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Camera de Comerţ din Perugia şi Camera de Comerţ a României în Italia au semnat un protocol de colaborare

Regele Mihai I al României împlineşte astăzi 92 de ani