in

Camera de Comerţ din Perugia şi Camera de Comerţ a României în Italia au semnat un protocol de colaborare

Camera de Comerţ din Perugia şi Camera de Comerţ a României în Italia au semnat miercuri, 23 octombrie, un protocol de colaborare care prevede sprijinirea întreprinzătorilor români din provincia Perugia, atragerea de investiţii străine în sectoare de reciproc interes, stimularea relaţiilor comerciale între companii, cooperarea instituţională.

Protocolul a fost semnat la sediul instituţiei italiene, de către preşedintele Camerei de Comerţ din Perugia, Giorgio Mencaroni, şi preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României în Italia, Eugen Terteleac.

În cadrul raportului de cooperare, cele două organizaţii se angajează să promoveze investiţii atractive în teritoriul de competenţă, să construiască relaţii comerciale în domenii cu mare potenţial, să încurajeze noi investiţii, să prezinte realităţile productive şi industriale locale, prin organizarea de forumuri economice, seminarii şi alte evenimente specifice, cu scopul de a face schimb de know how şi bune practici, facilitând în acelaşi timp o colaborare în ceea ce priveşte procesul formativ pentru a favoriza sectorul afacerilor.

Colaborare între Camera de Comerţ şi Industrie a României în Italia și Camera de Comerț din Aquila

Memorandumul de colaborare semnat astăzi, a declarat Eugen Terteleac, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României din Italia, al doilea după un protocol similar semnat în septembrie cu Camera de Comerţ din Aquila, dovedeşte interesul manifestat de instituţiile economice italiene pentru potenţialul întreprinzătorilor români din Italia, dar şi pentru posibilităţile de investiţii în România.

„Aşa cum am spus încă de la inaugurarea reprezentanţei Camerei de Comerţ a României în Italia, organizaţia noastră are două scopuri majore: sprijinirea întreprinzătorilor români din Italia şi stimularea investiţiilor din Italia, făcute fie de investitori italieni, fie de români stabiliţi aici, în economia României”, a afirmat Eugen Terteleac după semnarea acordului de la Perugia.

Aquila, primul Forum economic România-Italia: consolidarea activităţii firmelor româneşti din Abruzzo, oportunităţi de investiţii în România

Prima iniţiativă care se va organiza conform protocolului va fi „Forumul economic Romania-Italia Perugia 2013”, care va avea loc pe 9 noiembrie la Perugia şi la care sunt invitaţi întreprinzători români din toată Umbria.

La semnarea protocolului a participat şi secretarul general al Camerei de Comerţ şi Industrie a României în Italia, Andrea Amato.

Deschiderea Reprezentanței Camerei de Comerț a României în Italia

„Declar deschisă Reprezentanţa Camerei de Comerţ a României în Italia”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Programul Nexus, spaima hoţilor: opt polițiști români vor lucra la Londra, cu Poliția Metropolitană

Politicienii români cer consilierea psihologică a copiilor cu părinții plecați la muncă în străinătate