in

PSD, a zecea filială în Italia: Cristi Nahoi, preşedinte la Borghesiana

Zona FinocchioBorghesiana de la periferia est a Romei are propria filială PSD. La şedinţa de înfiinţare de sâmbătă 2 fabruarie au participat circa 70 de români rezidenţi în zonă.

Reţeaua filialelor Partidului Social Democrat din Italia continuă se întărească înaintea congresului naţional care va avea loc în primăvară la Bucureşti. Sâmbătă, 4 februarie, într-o sală de protocol din cartierul Tor Bella Monaca – Roma, a avut loc înfiinţarea filialei PSD căreia îi sunt arondate cartierele de la periferia est a Capitalei.

Noua structură îşi propune să completeze teritorial filiala romană a partidului, dată prezenţa masivă a conaţionalilor în zonă.

La eveniment a participat vicepreşedintele PSD Diaspora, Giani Huci, care a accentuat, în cuvântul de deschidere, "mai multe paşapoarte de acelaşi fel nu înseamnă comunitate; este necesară participarea activă". Din partea partenerului italian al PSD, Partito Democratico, au participat Andrea Sgrulletti, secretar al filialei PD din Municipiul VIII – Roma şi Roberto Sgaminni, membru al Consiliului Director al PD Roma.

Cei doi invitaţi au vorbit despre integrare, importanţa votului şi pericolul reprezentat de partidele "identitare": "Este foarte periculoasă organizarea românilor în partide constituite pe baza apartenenţei naţionale, se riscă izolarea", a spus Sgaminni.

Înainte de votarea conducerii noii filiale, au mai vorbit Valerica Ţarcă, posibilă candidată din partea PD pentru un post în Consiliul General al Primăriei Roma şi preşedintele PSD Milano, Ciprian Manoliu.

"Disproporţia dintre numărul românilor din Italia şi relevanţa lor în politica italiană sau românească ne arată mai avem mult de muncit pentru a pregăti copiilor noştri un viitor mai bun. În oricare dintre cele două ţări", a subliniat Manoliu.

Votul nu a adus surprize în structura filialei, având în vedere că pregătirile de constituire au fost demarate din vara anului trecut de către Cristi Nahoi, un respectat întreprinzător din zonă.

Astfel, Nahoi a fost ales cu majoritate absolută în funcţia de preşedinte al filialei, iar pe cele două posturi de vicepreşedinte au fost numiţi Vasile Avram şi Adrian Panoschi. Funcţia de secretar general al filialei a revenit Mihaelei Iamandi, iar din biroul executiv mai fac parte Vasile Panoschi, Oana Andreea Sociu, Marian Crăciun şi Emil Mitică Dumitraşcu.

"Filiala Borghesiana nu vine pe valul oportunismului adus de câştigarea alegerilor. Proiectul acestei filiale este mai vechi, iar în perioada electorală şi preelectorală am muncit alături de colegii de la filiala Roma. Această filială are rostul de a optimiza prezenţa noastră în teritoriu", ne-a declarat noul preşedinte al filialei, Cristi Nahoi.

Cornel Toma

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Daniel Sas, şofer din Milano, şi-a descoperit vocaţia: fotografia

După patru ani petrecuţi în SUA, Elena Cârstea s-a reîntors în România