in

PSD Diaspora susține excluderea lui Mircea Geoană din partid

PSD Diaspora consideră corecte și relevante pentru contextul politic actual deciziile Biroului Permanent Național al PSD în privința domnului Mircea Geoană, se arată într-un comunicat.

Președintele PSD Diaspora, Cristian Rizea a declarat că „disciplina de partid trebuie să primeze în detrimentul intereselor particulare ale oricărui membru, fie că se numește Mircea Geoană sau altfel”.

„În ceea ce îl privește pe actualul șef al Senatului, nu cred că mai poate beneficia de susținerea partidului atât timp cât, în mod evident, nu mai reprezintă de mult interesele PSD în Senat. Apropierea sa de PDL și UNPR a fost evidentă în seara de luni când, într-un plen al Senatului dominat de USL, ar fi fost momentul cel mai prielnic să își arate fidelitatea față de PSD, prin acceptarea renunțării la funcția de președinte al camerei superioare, așa cum a decis în unanimitate Biroul Permanent Național”, mai spune Rizea in comunicat.

Comisia de integritate a PSD a decis, duminică, cu 43 de voturi „pentru”, cinci „împotrivă” şi două abţineri, să recomande Comitetului Executiv Naţional al partidului excluderea lui Mircea Geoană din PSD. Uleterior, Biroul Permanent Naţional (BPN) al PSD a reconfirmat, luni, decizia de excludere a lui Mircea Geoană, luată duminică de Comisia de Etică. Decizia BPN a fost luată în unanimitate.

O decizie finală în privința fostului candidat la președinția României va fi luată săptămâna viitoare în cadrul Comitetul Executiv. Surse din partid susțin deja că nu mai există cale de întoarcere pentru Geoană în rândul pesediștilor și că se pregătește înlocuirea acestuia cu Titus Corlăţean.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Elena Udrea s-a întâlnit cu prinţul Charles

Ziua Naţională la Torino: Teatru cu Horaţiu Mălăele şi baletul Operei Naţionale din Bucureşti