Menu
in

PSD Italia a deschis noi filiale la Aviano și Guidonia

Sâmbătă 13 iunie 2015, începând orele 15:00 a avut loc Conferința de Constituire a Organizației PSD Aviano în Provincia Pordenone, Regiunea Friuli-Venezia Giulia.

Acțiunea face parte din programul PSD Italia de a constitui organizații PSD în localitățile cu prezență semnificativă românească. Organizația PSD Diaspora și-a propus să creeze cea mai bună reprezentare pe plan local pentru români, echipe capabile să îi reprezinte pe toți cei care se regăsesc în principiile social democrației și să lupte pentru interesele acestora.

În prezența membrilor aderenți a fost ales prin vot Președinte PSD Aviano domnul Ghiță Coman. Din Biroul Organizației fac parte Maria Lavinia Vădeanu, – Secretar Executiv, Prescură Florinel, Ciocănău Cosmin – Vicepreședinți, Coman Ionica, Mili Gerard Florian, Raicu Gheorghe, Ionescu Vasile – membri.

Din partea PD Aviano au fost prezenți domnul Della Puppa Sandrino – Viceprimarul localității și Secretar regional al provinciei Pordenone, și Maria Grazia Salmazzo – Secretar PD Local care au reiterat buna colaborare și sprijinul pe care îl acordă organizației PSD, susținerea programelor și inițiativelor și reprezentării comunității românești în structurile administrației locale precum și recunoașterea bunelor rezultate în integrarea și valorizarea românilor. De asemenea reprezentanții administrativi și politici locali au subliniat că aceste acțiuni de organizare și colaborare sunt baza Europei unite la orice nivel și demonstrează încă o dată faptul că rădăcinile latine comune constituie cel mai bun liant al proiectului PSD – PD.

PSD Aviano este organizația cu numărul 27 constituită în Italia.

Deschiderea acestei organizații reprezintă încă un pas în acțiunea PSD Diaspora de reprezentare, integrare și bună imagine a românilor în viața socială și politică din Italia. Au fost prezenți la întrunire reprezentanți ai celorlalte organizații deja cu experiența în proiectul PSD Italia: Florin Tătaru – Președinte Interimar PSD Italia, Gheorghe Nahoi – Președinte PSD Borghesiana, Dorin Petcu – Președinte PSD Roma și Vasile Godja – Președinte PSD Sezze. Acțiunile de dezvoltare și afirmare a PSD Diaspora în Italia ca dealtfel în toate țările cu prezență importantă românească reprezintă un pas determinant în integrarea românilor în viaţa socială şi politică a țărilor în care trăiesc și muncesc.


Duminică 14 iunie 2015, începând orele 10:00 a avut loc Conferința de Constituire a Organizației PSD Guidonia în Provincia Roma, Regiunea Lazio.

În prezența a șaizeci și doi de membri aderenți ai organizației fost aleasă prin vot Președinte PSD Guidonia Doamna Liliana Laban.

Din Biroul Organizației fac parte Iulian Dîrdală – Secretar Executiv, Florin Dîrdală, Mirela Voicu și Carmen Strijan – Vicepreședinți, Nicoleta Mănăilă, Zamfirica Dîrdală și Nadia Dîrdală – membri.

Din partea PD Roma a fost prezent domnul Carmine Farcomeni – Responsabil cu relațiile PD Italia – PSD Italia și domnul Emiliano De Simone – Capogruppo PD Guidonia.

Invitații și partenerii locali au subliniat în luările de cuvânt importanța organizațiilor PSD în Italia în cadrul proiectului comun de afirmare a legitimității si reprezentării comunităților românești la toate nivelurile politice și administrative locale și naționale italiene.

De asemenea și-au exprimat speranța că printr-o bună organizare într-o structură de partid și cu sprijinul și susținerea PD Italia pe tot teritoriul prezența românilor în Italia și contribuția lor la economia națională se va reflecta în rezultate pe măsură cu ocazia alegerilor administrative locale.

PSD Guidonia este organizația cu numărul 28 constituită în Italia.

Au fost prezenți la întrunire și reprezentanți ai celorlalte organizații deja cu experiența în proiectul PSD Italia: Claudiu Dospinoiu – Primvicepreședinte PSD Italia, Gheorghe Nahoi – Președinte PSD Borghesiana, Dorin Petcu – Președinte PSD Roma, Bazil Avram – Secretar Executiv și Adrian Panoschi – Vicepreședinte PSD Borghesiana și Simona Marinoiu – PSD Latina.

Acțiunea de astăzi reprezintă încă un pas în proiectul de dezvoltare și afirmare a PSD Diaspora în Italia și în primul rând în demersul de legitimare și reprezentare a cât mai multor conaționali în raporturile cu autoritățile italiene.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version