in

Războiul în PDL Italia continuă, aripa Brînză contraatacă

Interviul acordat publicaţiei noastre de către senatorul Viorel Badea a dat naştere unor noi controverse în interiorul filialei PDL din Italia. Printr-un comunicat trimis la redacţie, o parte dintre membri contestă declaraţiile senatorului şi unele decizii pe care simpatizanţii săi le-au luat. Ion Săvoiu, ales preşedinte al filialei PDL Italia într-o şedinţa din ianuarie (dar despre care senatorul Viorel Badea a spus că a fost suspendat din partid), a renunţat la candidatura pentru ocuparea unui post de consilier în cadrul primăriei din Carugate (MI), motivând lipsa ajutorului politic pe care trebuia să i-l dea senatorul Badea în raport cu politicienii italieni.

Stupoare

În comunicat, semnat „biroul de presă a BP al PDL Italia”, trimis de Ion Săvoiu şi Vasile Bob, se denunţă ilegalităţi care ar avea loc în jurul membrilor strânşi în jurul senatorului Viorel Badea.

În comunicat se spune: ”BP al PDL Italia, Organizaţie componentă a PDL Diaspora, constată cu stupoare declaraţiile date în interviul acordat publicaţiei dumneavostră, de către senatorul PDL, Viorel Badea. Acestea lovesc atât în colegii de partid, cât şi în superiorii săi politici din cadrul organizaţiei. Multe dintre acţiunile întreprinse de dumnealui pe linie politică internă, s-au caracterizat printr-o ignorare şi o încălcare a statutului şi a regulamentelor PDL în vigoare.

Deasemenea Dumitru Ilinca s-a înscris anul trecut în Partidul Liberal Moldova iar un alt persoanaj, Ştefan Năimescu, introdus artificial în fostul BP Pdl Italia este membru activ al PLM, în Italia având funcţia de responsabil al PLM din Padova. Cât despre aşa-zisul PDL Italia pe care îl gestionează domnul senator PDL Viorel Riceard Badea, vrem să atragem atenţia că unii membri sunt mercenari politici şi aventurieri, unii din ei neavând niciodată rezidenta în Italia, fapt ce iarăşi încalcă statutul si regulamentele PDL în vigoare, unii pierzându-şi dreptul de rezidenţă conform legilor statului italian, iar alţii sunt membri activi în cel puţin 2 partide politice!”

Tot din comunicat aflăm pentru prima dată că denumirea de PDL Italia a fost deja înregistrată şi funcţionează legal în Italia. ”PDL Italia este o asociaţie politica înregistrata în Italia şi nimeni din afară, nici senatorul PDL Viorel Badea, nici Dumitru Ilinca, nici alţii nu au dreptul să se foloseasca de această denumire. BP al PDL Italia este alcătuit din membri aleşi în plen, nu impuşi de interesele personale ale unui personaj controversat pe toate planurile. Pe noi, românii din Italia nu ne-a adus senatorul Viorel Badea în politică. Nu el este cel care are dreptul să hotărască opţiunea noastră în PDL, nu el este cel care să dirijeze voinţa noastră, a românilor din Diaspora.”

„Îl susţinem pe Boc”

O altă controversă este cea a susţinerii candidaturilor pentru ocuparea funcţiei de preşedinte PDL. Viorel Badea a declarat că PDL Diaspora nu a luat decizia de a-l susţine pe Emil Boc la şefia partidului, aa cum a afirmat William Brînză, şeful PDL Diaspora.

Comunicatul PDL Italia spune: ”Cît despre declaraţia defăimătoare şi denigratoare pe care domnul senator Viorel Riceard Badea o face despre opţiunea politică a PDL Diaspora de a sprijini candidatura domnului Emil Boc la preşedintia partidului, noi o considerăm a fi doar opinia sa personală şi nu aceea a BP PDL Italia!

BP al PDL Italia susţine sprijinul şi optiunea politică pe care PDL Diaspora, prin vocea preşedintelui său, domnul deputat William Brînză, îl acordă candidaturii domnului Emil Boc la preşedintia PDL.”

Comunicat din Spania

Într-un comunicat trimis din Spania, William Brînză reafirmă sprijinul PDL Diaspora pentru candidatura lui Emil Boc la şefia PDL: „Sunt onorat să fac parte din echipa lui Emil Boc, un politician de calitate, condiţie primordială, ce va face diferenţa la alegeri. În egală măsură susţinerea mea faţă de Emil Boc implică şi o mare responsabilitate pentru că echipa din care fac parte va trebui, timp de minim 4 ani , sa continue lupta dusă de PDL până în prezent. Le urez, sincer, contracandidaţilor mult succes! Indiferent de rezultat ei vor rămâne colegii mei de partid, în unele cazuri, prietenii mei. Regret că partidele de stânga nu înţeleg competiţia din PDL, competiţie bazată pe democraţie şi onestitate şi indiferent de rezultat prietenii vor rămâne prieteni.

În PDL nu vor fi învingători şi învinşi. Congresul PDL, din 14-15 mai, va fi punctul de cotitură şi relansare în mare forţă a partidului pentru că ce a fost greu pentru partid, a trecut. Transmit această susţinere din mijlocul diasporei, din Spania, unde românii alături de prietenii lui Emil Boc din Partidul Popular, susţin candidatura acestuia, şi-i urează mult succes în alegeri!”

Săvoiu nu mai candidează la Carugate

După ce şi-a anunţat candidatura pentru ocuparea unui post de consilier la primăria din Carugate, localitatea de lângă Milano, acum Ion Săvoiu s-a răzgândit. Contactat telefonic, Ion Săvoiu, ne-a explicat de ce a renunţat: ”Aşteptam o susţinere politică din partea celui care a fost numit responsabil pentru Italia, adică a senatorului Viorel Badea. A ignorat cu desăvârşire acest lucru, nu a făcut-o şi eu personal în consider vinovat pentru acest eşec. Personal m-am săturat de modul în care unii consideră că e oportun să facă politică. Nu aş vrea să cred că acest lucru ne va dezbina. Cu timpul, lucrurile se vor clarifica iar adevărul va ieşi la suprafaţă.”

Andi Rădiu

Citeşte şi

Senatorul Viorel Badea: PDL Diaspora nu-l susţine pe Emil Boc

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

România va trece la euro abia în 2024

Expoziţie de icoane româneşti la Verbania