in

Scrisoarea lui Ponta către Fassino: „V-au votat 10.000 de români!”

Victor Ponta, preşedintele PSD, a adresat o scrisoare celor doi lideri PD aleşi primari la Torino, respectiv Bologna, Piero Fassino şi Virginio Merola. Preşedintele PSD îşi exprimă încrederea că atât românii, cât şi italienii din cele două mari oraşe italiene vor avea numai de câştigat prin alegerea a doi primari social-democraţi, cu ajutorul a aproximativ 10.000 de voturi româneşti.

Victor Ponta probabil n-a fost informat că la Torino s-au înscris pe listele electorale pentru a putea vota 3585 români (cifră din datele Ministerului de Interne, cu 15 zile înainte de alegeri). Cristian Gaiţă, de la publicaţia Ora din Torino, afirmă că până în ziua alegerilor numărul înscrişilor a ajuns la Torino la circa 5.000. Gaiţă a adunat voturile obţinute de toţi candidaţii: 548 voturi obţinute de candidaţii la consiliul comunal şi 384 la circumscripţii.

La Bologna, cu 15 zile înainte de alegeri erau înscrişi 503 români petru a putea vota, iar singurul candidat român de la Bologna, Antonia Dejeu, pe listele MoVimento 5 stelle Beppe Grillo, a obţinut 28 de voturi. Presupunând că toţi românii care s-au înscris pentru a putea vota la Torino şi Bologna s-au prezentat la vot şi au şi votat toţi cu candidaţii PD (de două ori imposibil), şi tot nu obţinem ameţitoarea cifră de 10.000 de voturi româneşti pentru PD.

Dar iată scrisoarea preşedintelui PD:

Stimate domnule Piero Fassino,

Stimate domnule Virginio Merola,

Vă adresez această scrisoare deschisă în ideea de a vă mulţumi pentru ajutorul adus stângii europene prin câştigarea alegerilor locale din Torino, respectiv Bologna. Stânga progresistă, stânga europeană, marea familie din care fac parte atât Partidul Democrat din Italia cât şi Partidul Social Democrat pe care am marea onoare de a-l conduce în România, reprezintă cel mai important bastion de luptă al europenilor împotriva lipsei de viziune şi eşecurilor repetate ale dreptei conservatoare şi populiste, iar acest lucru a fost demonstrat din nou, prin victoriile dumneavoastră.

Faptul că aţi câştigat alegerile locale din primul tur în cele două mari oraşe reprezintă un semnal credibil şi de necontestat pentru toţi europenii legat de revenirea la putere în Europa a bunului simţ, a corectitudinii, a profesionalismului, a valorilor adevărate.

Vă mulţumesc de asemenea în numele celor aproape 10.000 de români din Torino şi Bologna care v-au votat, cu încredere în politicile de stânga pe care le promovaţi şi le veţi promova la conducerea acestor importante oraşe italiene. Sunt sigur că, pe toată durata mandatelor dumneavoastră, veţi face tot ceea ce vă stă în putinţă pentru a aduce un trai mai bun în aceeaşi măsura italienilor şi românilor, fără discriminări, fără favoritisme, în spiritul recunoscut al social-democraţiei europene.

Vă urez succes şi multă putere de muncă!

Victor Ponta,

Preşedintele Partidului Social Democrat

18.05.2011

Citeşte şi

PSD, la mitingul de sfârşit de campanie al lui Fassino

Victor Ponta: Este nevoie de un proiect politic pentru românii din Italia!

Acord istoric între PSD România şi PD Italia

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Angajat ca şofer şi obligat să facă sex cu soţia patronului pentru a-şi primi salariul

VIDEO/ “Loverboy” Film românesc despre o reţea internaţională de prostituţie, prezentat la Cannes