in

Angajat ca şofer şi obligat să facă sex cu soţia patronului pentru a-şi primi salariul

Un caz de exploatare particular, cel relatat de Il Gazzettino dintr-o sală de tribunal din Pordenone.

Douăzeci de ani, moldovean, povesteşte de pe banca martorilor: „Am venit din Moldova pentru a lucra ca şofer şi grădinar. Lino mi-a spus că pentru a primi permisul de şedere trebuia să fac dragoste cu soţia sa. Am refuzat”.

Experienţa unui român de 24 de ani este diferită: „Am fost angajat ca şofer şi grădinar pentru 800 de euro pe lună. După 3-4 zile mi- a spus că dacă vreau să rămân trebuie să am relaţii sexuale cu soţia sa. Neavând de lucru, am acceptat. în zece luni m-a plătit o singură dată, rămâneam în speranţa că mă va plăti”.

Sunt două dintre mărturiile culese pe 10 mai în procesul împotriva lui Lino Amat, de 42 de ani, şi a soţiei Mariella Parrilla, de 42 de ani, la momentul faptelor rezidenţi la Arba (prov. Pordenone), acuzaţi de rele tratamente şi prostituţie.

Victimele sunt unchiul şi mama ei, invalizi, şi trei tineri străini angajaţi ca îngrijitori şi apoi constrânşi să suporte atenţiile sexuale ale Mariellei Parrilla. Aceasta este reconstituirea Procuraturii. Una dintre victime s-a constituit parte civilă cu avocatul Roberto Lombardini, iar inculpaţii au fost apăraţi de avocatul Alessandro Tauro.

Înainte de a audia îngrijitorii, procurorul Monica Carraturo a reconstituit ancheta cu ajutorul sergentului de la unitatea carabinierilor din Meduno. Apoi l-a chemat să depună mărturie pe unchiul inculpatului, de 74 de ani, fără vedere, care a ţinut piept magistraţilor, deseori minimizând certurile, persecutările şi insultele.

Povestea a ieşit la suprafaţă tocmai pentru că bătrânul, care cu „bună-credinţă” îşi delegase nepotul să-i administreze contul bancar, susţinea că îi lipseau bani. „Erau certuri – a spus – din cauza banilor. Nu mi-aş fi denunţat niciodată nepotul, îl certam mereu din cauza banilor. El îmi dădea de mâncare şi ţigări, dar nu aveam un ban”.

(sursa: Il Gazzettino)

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Maria Ştefanache, candidată la Milano (62 voturi): Vom câştiga!

Scrisoarea lui Ponta către Fassino: „V-au votat 10.000 de români!”