in

Maria Ştefanache, candidată la Milano (62 voturi): Vom câştiga!

Maria Ştefanache, regizor, originară din Iaşi, în Italia din anul 1992, şi-a prezentat candidatura pe listele candidatului de centru-stânga Giuliano Pisapia, surpriza alegerilor din acest an: a surclasat-o pe Letizia Moratti cu circa 8% şi o va înfrunta peste două săptămâni la balotaj.

Maria Ştefanache ne-a declarat: „Ce se întâmplă la Milano este un lucru istoric. Sunt singura candidată fără cetăţenie italiană – în toată orientarea de centru-stânga – care o să fie în consiliul local. Eu zic că vom câştiga în primul tur, dacă nu, vom câştiga sigur la balotaj. Sunt două luni de când spun că vom câştiga aceste alegeri.

Giuliano Pisapia, candidatul de centru-stânga la aceste alegeri, s-a raportat la mine foarte bine. Eu pot să mă consider o privilegiată a listei, am făcut lucruri extraordinare; am realizat chiar un documentar pentru lista Pisapia. Am mers şi am vorbit cu fiecare persoană în parte, la piaţă, cu fiecare dintre cunoştinţele mele, italieni mai mulţi, români mai puţin. Sunt sigură că am obţinut multe voturi. Un salut pentru toţi cei care m-au votat!”, ne-a declarat Maria înainte de finalul votului.

Maria Stefanache a fost prima româncă din Italia care şi-a anunţat candidatura în acest an. Pe 15 februarie şi-a deschis campania electorală, anunţând că va trimite o scrisoare celor „12000 de români cu drept de vot, care îşi au reşedinţa la Milano”.

Iată câteva din obiectivele pe care Maria Stefanache şi-a propus să le promoveze, dacă ajunge consilier: „Crearea unui canal web TV cu un telejurnal în limba română, pe situl primăriei de la Milano şi crearea unui portal web dedicat comunităţii, crearea unui centru de mediere culturală care să ofere informaţii cu privire la documente, muncă, procedura penală şi şcoală şi crearea unei baze de date cu informaţii utile privind locurile de muncă”.

În plus, românca promite susţinerea celor „care doresc să-şi deschidă o activitate comercială” şi promovarea evenimentelor culturale având ca protagonişti artiştii români.

G. B.

Citeşte şi

Cine e Maria Stefanache, prima candidată româncă la primăria din Milano

Giuliano Pisapia, candidatul stângii la Milano: „Implicarea cetăţenilor străini este absolut insuficientă”

Special Alegeri 2011/Rezultate candidaţi români

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Valentin Valdman, candidat PdL la Milano (646 voturi): E o bătălie dificilă

Angajat ca şofer şi obligat să facă sex cu soţia patronului pentru a-şi primi salariul