in

Valentin Valdman, candidat PdL la Milano (646 voturi): E o bătălie dificilă

Valentin Valdman, candidat pe listele Popolo della Libertà la Milano (pentru Letizia Moratti), a obţinut cel mai mare scor la aceste alegeri, dintre candidaţii români: 646 voturi. Candidatul stângii, Pisapia, a obţinut un rezultat mult mai bun decât Moratti, dar va urma un balotaj. Candidatul care va câştiga primăria îşi va aduce şi majoritatea în consiliu. Jocurile nu sunt încheiate la Milano.

Înainte de sfârşitul votului, Valentin Valdman ne-a declarat: „Sunt liniştit, satisfăcut de munca depusă, astept răspunsul alegătorilor fie în ce priveşte funcţia de primar, fie pentru consilieri. Am speranţa că românii vor în consiliul local un reprezentant cu experienţă. E o bătălie dificilă. Din păcate ştirea că românii pot vota a ieşit foarte târziu.

Pe mulţi i-am căutat din casă-n casă, din păcate pe listele suplimentare s-au înscris numai 700; trebuie să lucrăm în anii următori pentru că este o oportunitate, să fii reprezentat în administraţia publică. Milano este un oraş moderat, Pisapia nu poate să fie ales primar.. sper ca românii să nu voteze un reprezentant al comuniştilor, având în vedere ceea ce au trăit înainte de 1989 în ţara de origine”.

32 ani, laureat in Inginerie, Valentin Valdman este născut în Italia şi este fiul parohului român ortodox din Milano. Lucrează în domeniul Gestiunii Fondurilor Imobiliare. Este căsătorit cu Chiara şi are un fiu de 9 luni. A activat în două legislaturi ca şi consilier pe zona 1 a capitalei Lombardiei. În 2001, la vârsta de doar 22 de ani, a fost ales consilier în Zona 1 Milano, pe lista partidului Forza Italia şi confirmat la alegerile succesive, în aceeaşi funcţie.

Georgiana Baciu

Citeşte şi

Valentin, fiul preotului Valdman, de zece ani consilier la Milano, o susţine pe Letizia Moratti

Special Alegeri 2011/ Rezultate candidaţi români

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Reportaj Famiglia Cristiana/2: Infernul italian al unei tinere românce

Maria Ştefanache, candidată la Milano (62 voturi): Vom câştiga!