in

Senatorul Badea, acuzat de ţeapă/ Vezi textul denunţului

Un italian a prezentat un denunţ la Chestura din Siena împotriva senatorului PDL Viorel Badea, ales în diaspora. Italianul denunţă faptul că Badea l-ar fi înşelat cu 6000 de euro, bani ceruţi cu scopul de a deschide la Bucureşti o filială a Uniunii Naţionale a Consumatorilor. Senatorul Badea spune că totul e o montatură a celor din aripa Brînză a PDL Italia.

„Să-mi dea banii, şi retrag plângerea”

Plângerea împotriva senatorului Viorel Badea a fost depusă de Andrea Stefanelli, om de afaceri italian în vârstă de 61 de ani, căsătorit cu o româncă. Acesta susţine că Badea i-ar fi cerut 6000 de euro, în 2007, pentru a deschide şi la Bucureşti o filială a Uniunii Naţionale a Consumatorilor.

Contactat telefonic de Gazeta Românească, Andrea Stefanelli susţine că are toate actele doveditoare, care susţin denunţul pe care l-a făcut. In cazul începerii urmăririi penale, acesta va depune la dispoziţia magistraţilor italieni dovada depunerii prin ordin de plată a celor 6000 de euro pe care i-a virat în cont senatorului Badea. Viramentul bancar menţiona şi scopul pentru care banii au fost trimişi, şi anume deschiderea unui sediul al Uniunii Consumatorilor.

„Se va putea constata foarte clar faptul că eu am trimis banii cu un scop precis, acela de a deschide acea filială în România la Bucureşti. Chiar el a fost cel care mi-a cerut această sumă motivând că sunt bani necesari pentru documentele necesare acelei operaţiuni”, declară Stefanelli.

După ce i-a dat banii, italianul a încercat să ia legătura deseori cu Badea. Stefanelli afirmă şi faptul că a aşteptat un timp nepermis de mare să i se restituie banii sau să înceapă activitatea promisă. Ultima dată când au vorbit la telefon afirmă italianul, Badea i-a transmis că nu îi va restitui niciun ban. „Sunt de acord să-mi retrag plângerea penală imediat, dar vreau să mi se restituie banii înapoi. Am încercat de nu ştiu câte ori să vorbesc cu Badea şi să-l fac să înţeleagă că dacă nu se poate demara activitatea promisă, să îmi restituie banii înapoi. Ultima dată când am reuşit să vorbesc cu el, mi-a spus că nu-mi mai dă niciun ban înapoi, pentru că au fost cheltuiţi cu diferite documente.”

Viorel Badea: „Este o aberatie”

 

Senatorul Viorel Badea este sigur că toată această acţiune are ca scop denigrarea sa. Contactat telefonic, acesta ne-a explicat că nu are de ce să îi fie teamă de denunţul italianului, pentru că varianta descrisă de Stefanelli nu este tocmai adevărată. Este mai degrabă, în opinia sa, o acţiune dirijată de către persoane care nu văd cu ochi buni faptul că vrea să reorganizeze filiala italiană a PDL Diaspora. Bănuieşte că sunt influenţe clare din partea unor membri ai PDL Italia, din aripa care îl susţine pe deputatul William Brînză.

„Este o aberaţie ce a făcut şi susţine Stefanelli. După părerea mea e o acţiune menită să mă denigreze şi să facă să planeze îndoieli despre persoana mea, mai ales după ce s-a văzut clar că vreau să reorganizez filiala partidului din Italia. Bănuiesc că e vorba de persoane din cealaltă aripă a filialei PDL Italia”- ne-a declarat senatorul Badea.

Alte acuzaţii

Acuzaţii de inselătorie au fost aduse senatorului Viorel Badea şi la sfârşitul anului 2009, din Spania, de către membri ai filialei PDL Iberia. Aceştia au dat publicităţii o scrisoare deschisă în care denunţau faptul că senatorul a cerut bani cu împrumut de la diferite persoane din cadrul organizaţiei, fără ca Badea să-i fi restituit. Nu a fost depusă nicio plângere penală, nici în Spania şi nici în România, iar chestiunea a fost rezolvată în interiorul partidului.

Nu a fost dat niciun comunicat oficial în acest sens, surse din interiorul partidului, afirmând că totul a fost aplanat, fără însă vreo rezolvare pozitivă pentru păgubaşi. In acea scrisoare, semnată de preşedinţi şi membri în conducerea diferitelor filiale din Spania ale PDL, se spunea: „Dorim să vă mai spunem şi că dl. Viorel Badea a împrumutat bani, promiţând funcţii multor membri PD-L Spania, spunând că are trecere pe lângă mulţi dintre ministri. A împrumutat diverse sume, substantiale, de bani, unele nereturnate şi altele returnate cu întârziere, nu faceţi greşeala de a vă lăsa înşelaţi de promisiuni şi de a-i împrumuta bani. Stă în puterea dumneavoastră să discerneţi care este adevărul din spatele acţiunilor întreprinse de domnul senator.”

Andi Rădiu

Iată mai jos denunţul împotriva senatorului Viorel Badea (am omis datele personale)

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

VERONA/ Un sfert de milion de euro pentru a construi o biserică pentru comunitate

Regele Mihai a rupt legăturile cu dinastia Hohenzollern