in

Senatorul Viorel Badea: „Există români închişi pe nedrept în Italia”

Senatorul PNL Viorel Badea i-a transmis ambasadorului Italiei la Bucureşti, Mario Cospito, intenţia de a discuta cu oficialii Ministerului Justiţiei de la Roma despre situaţia românilor din penitenciarele din Italia, anunţă Agerpres.

Viorel Badea spune că există situaţii în care cetăţeni români aflaţi în închisorile din Italia susţin că sunt victimele unor erori judiciare. ‘Nu vreau să ajungem din nou în situaţii în care oameni nevinovaţi să fie victimele unor erori judiciare. Am solicitat ambasadorului Italiei ca în cel mai scurt timp să am o întâlnire la nivel la Ministerul Justiţiei, la Roma. Aceeaşi solicitare o voi face şi ambasadorului României strict pe problema românilor din penitenciare, modul în care suportă ei condiţiile de detenţie şi modul în care reuşesc să comunice cu autorităţile’, a declarat Badea.

El l-a informat deja pe ambasadorul Italiei la Bucureşti cu privire la două cazuri concrete în care români nevinovaţi sunt condamnaţi în Italia.

‘I-am prezentat ambasadorului Italiei la Bucureşti două cazuri care mi-au fost transmise de doi cetăţeni români arestaţi la acest moment în Italia. Situaţiile semnalate sunt cel puţin stranii, cei doi cetăţeni români considerând că au fost arestaţi în urma unor confuzii judiciare.

Unul dintre ei, Ionuţ Cârcu, spune că deşi a fost acuzat că ar fi furat un camion în localitatea Seregno şi condamnat la doi ani şi şase luni de puşcărie, el este nevinovat. Deşi autorii reali ai furtului au fost identificaţi, arestaţi, el a rămas în închisoarea din Monza. Cel de-al doilea caz îl vizează pe Antoniu Cîrpaci, reţinut în închisoarea din Varese pentru o tentativă de furt în Italia, deşi în ziua în care s-ar fi produs furtul românul a primit o amendă de circulaţie, fiind oprit în trafic de un echipaj al poliţiei rutiere Lugoj‘, a subliniat Viorel Badea.

Potrivit lui Badea, ambasadorul Italiei la Bucureşti a luat notă de solicitarea sa şi o va transmite Ministerului de Externe şi a celui de Justiţie din Italia.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

TVR, în faliment: datorii de peste 50 de milioane de euro

ISTAT: Un străin din cinci e român