in

“UDMR va avea candidaţi în colegiile din străinatate” a afirmat Kelemen Hunor

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat luni, la Miercurea Ciuc, că formaţiunea pe care o conduce va avea candidaţi la alegerile parlamentare în toate colegiile din ţară şi din străinătate, transmite Agerpres.

Liderul UDMR a explicat, într-o conferinţă de presă, că sistemul este proporţional şi la repartizarea mandatelor se pot obţine locuri şi în colegii din afara arcului Carpatic.

"În fiecare zonă, în fiecare judeţ, inclusiv în Constanţa trăiesc comunităţi maghiare, familii maghiare, oameni care ne votează şi cum sistemul este proporţional pentru noi este foarte important să adunăm toate voturile pentru că la repartizarea naţională, la echilibrarea mandatelor, putem obţine mandate inclusiv dincolo de Transilvania, de arcul Carpatic. Şi aşa cum am obţinut şi în alte perioade sunt convins că şi în acest an vom reuşi să adunăm toate voturile din România şi din străinătate", a spus Kelemen Hunor.

El a subliniat că UDMR va încerca o mobilizare exemplară a electoratului maghiar, pentru că este important să obţină în 2012 acelaşi rezultat ca în 2008 şi să aibă un grup parlamentar puternic şi independent, atât la Senat, cât şi la Camera Deputaţilor.

"Din cauza competiţiei foarte intense între partidele româneşti şi prezenţa la vot va fi una ridicată şi de aceea nu numai cifrele absolute contează, contează şi procentul. De aceea, în această perioadă vom încerca o mobilizare puternică în toate comunităţile maghiare, inclusiv în Secuime, ca să avem posibilitatea de a da în coşul naţional voturi în plus, ca să depăşim pragul de 5 la sută", a afirmat Kelemen Hunor, care a adăugat că în această mobilizare vor fi implicaţi şi aleşii locali UDMR, care ştiu că fără grupuri parlamentare puternice munca lor va fi mult mai dificilă. 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Doi tineri emigranţi schimbă imaginea României cu un video pe Youtube

Muncitori constrânşi să-şi deschidă firme de construcţii