in

Doi tineri emigranţi schimbă imaginea României cu un video pe Youtube

Doi emigranţi români, studenţi în Marea Britanie, au realizat un video de promovare a României care, postat pe Youtube, a adunat în câteva zile peste 50.000 de vizualizări şi 2000 de like-uri.

Cei doi sunt Ana Busuioc, studentă la Grafică și Comunicare prin Design, și Matei Barbu, președinte și cofondator al Leeds Romanian Society.

Clipul, care are durata de un minut şi jumătate, prezintă informaţii despre România în limba engleză. Imaginile grafice animate care însoţesc prezentarea sunt realizate pe calculator. Videoclipul are un titlu provocator: “De ce să nu cunoaştem România?”.

"Motivul pentru care am făcut acest video a fost în principal pentru a informa publicul străin despre tara noastra. Multi dintre studentii romani cu care am vorbit au rămas surprinsş de faptul că internationalii cu care discutăm nu stiau unde se afla România sau ce limbă vorbim. Unii mai ştiau de Inna şi alţii ne-au intrebat dacă nu suntem ţigani. Din aceste motive am decis să încercam prin acest video să demontăm preconcepţiile acestea despre Romania", a declarat  Matei Barbu pentru Pro Tv.

Autorii au mai precizat că la baza iniţiativei lor a fost dorinţa de a face "ceva pentru a îmbunătăţi imaginea românilor din afară”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Iuliana Tudor: „Nu aş pleca niciodată din România! N-aş putea să trăiesc într-o altă ţară”

“UDMR va avea candidaţi în colegiile din străinatate” a afirmat Kelemen Hunor