in

Un diplomat român va lucra în echipa Preşedinţiei italiene a UE

Ministrul afacerilor externe, Titus Corlățean, a avut miercuri, 28 mai 2014, consultări bilaterale cu omologul italian, Federica Mogherini, în cadrul vizitei oficiale pe care aceasta o efectuează la București, la invitația șefului diplomației române. Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a mulţumit, omologului italian, Federica Mogherini, pentru că a acceptat ca un diplomat român să lucreze în echipa Preşedinţiei italiene a UE, în a doua parte a anului 2014.

„Vreau să-i mulţumesc doamnei ministru pentru deschidere şi pentru faptul că domnia sa a acceptat ca pe perioada Preşedinţiei italiene a UE să poată fi detaşat un diplomat din MAE român care să lucreze în echipa Preşedinţiei italiene. Credem că va fi benefic pentru ambele părţi”, a declarat ministrul de Externe, Titus Corlăţean, în cadrul conferinţei de presă comune cu şefa diplomaţiei italiene, Federica Mogherini, aflată miercuri într-o vizită oficială la Bucureşti.

Totodată, Titus Corlăţean a precizat că România va acorda „un sprijin extrem de consistent din punct de vedere politic pentru priorităţile Preşedinţiei italiene, cu atât mai mult cu cât există teme care ne interesează în mod direct”: creşterea economică, crearea de locuri de muncă în spaţiul UE, în special pentru cei tineri.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Adrian Chifu reconfirmat la Verbania. “Am fost votat doar de către români”

Sicilia, român de 21 de ani mort electrocutat la furat cupru