in

Visurile unei deputate PSD: Creștem salariile și oprim exodul tinerilor

Alexandra Presură, deputat PSD de Dolj, afirmă că tinerii nu vor mai fi tentați să plece, după ce guvernul a crescut salariile din sănătate şi educaţie.

«Primăvara a venit cu veşti bune din partea Guvernului pentru angajaţii din sănătate şi educaţie, ale căror salariile au fost majorate cu cel puţin 20%.

Extrem de important pentru tineri şi viitorul acestora este majorarea veniturilor medicilor rezidenţi, cei care, până acum, abia aşteptau să îşi finalizeze studiile pentru a pleca în străinătate. Astfel, un medic rezident anul I care avea până acum un salariu brut de 2.769 lei va câştiga 5.700 lei, cei din anul II 6.100 faţă de 3.089, pentru cei din anul III va fi 6.700, raportat la 3.431, iar cei din anul IV vor primi 7.300 de lei, faţă de 3.524 în februarie. Aceeaşi majorare cu 20% se va aplica, începând de la 1 martie, conform Legii salarizării, şi personalului care ocupă funcţii didactice din unităţile de învăţământ preuniversitar şi universitar de stat.

Creşterile salariale din sănătate şi educaţie constituie şi o reparaţie morală pentru cadrele medicale şi didactice, remunerate o lungă perioadă sub nivelul pregătirii lor şi a valorii muncii depuse. De asemenea, aceste majorări vor avea drept efect imediat ocuparea posturilor din spitale şi şcoli, vacante sau foarte greu ocupabile până acum, din cauza neatractivităţii salariale. Este de aşteptat, totodată, ca mulţi dintre medicii şi profesorii tineri care au plecat spre alte zări pentru a câştiga mai mulţi bani să se reîntoarcă în ţară, deoarece acum vor putea profesa acasă fără a mai avea grija zilei de mâine, salariile fiind la nivelul ţărilor dezvoltate din Uniunea Europeană.», a afirmat Alexandra Presură, într-o declarație politică.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Dispărut Costel Stîngaciu, din Ariccia. A coborât din autobuz la Tiburtina, de atunci nu l-a mai văzut nimeni

Papa Francisc: ”Cine frecventează prostituate este un criminal. Asta nu înseamnă să faci dragoste, ci să torturezi o femeie”