in

William Brînză lansează un concurs adresat românilor din diaspora

Deputatul de diaspora ( Colegiul Europa de Vest) William Brinza, presedinte al  Comisiei parlamentare pentru romanii din afara granitelor tarii, a demarat, astazi, 18 octombrie 2012, proiectul “Gandeste pentru Romania” pentru implicarea activa a diasporei romanesti, se arată într-un comunicat de presă remis GR.

Timp de patru ani, deputatul Brinza a preluat si a reusit sa indeplineasca parte din cererile diasporei. Acum deputatul Brinza doreste sa creeze un cadru prin care diaspora sa aiba un cuvant de spus, iar propunerile venite de la membrii comunitatilor romanesti sa intre in dezbaterea publica din Romania in vederea concretizarii acestora într-un timp cat mai scurt.

Deputatul a initiat in acest sens pe site si pe contul sau de facebook un concurs prin care sa premieze cele mai bune 10 idei si propuneri venite de la romanii din strainatate. Aceste propuneri vor deveni parte a programului deputatului Brinza pentru mandatul de parlamentar in legislatura 2012-2016. Castigatorii concursului vor deveni membri ai Comitetului Consulativ al deputatului ( consilieri onorifici), care va urmari punerea in practica a propunerilor.

Deputatul a ales si un juriu independent, care va analiza propunerile si va propune castigatorii.

Juriul este format din:

  • Andrei Bădin- realizator TV  B1 TV, implicat in mai multe proiecte pentru diaspora, printre care Forumul presei romanesti de pretutindeni si Forumul Romanilor de Pretutindeni
  • Vlad Macovei – redactor-şef cotidianul Evenimentul Zilei
  • Andi Rădiu- jurnalist, Gazeta Românească,Italia
  • Nicu Dendiu – director ziarul Românul-Spania
  • Mihai Ricci, fost consilier al M.S Regele Mihai si A.S.R Principesa Margareta, fost ministru consilier la Ambasada Romaniei de la Atena, fost consilier al Ministrului Culturii, Paris

„Aștept din partea voastră propuneri concrete privind mandatul parlamentarului de diaspora pentru legislatura 2012-2016.

• Ce ar trebui să facă, în opinia voastră, un parlamentar al diasporei pentru electoratul său?

• Care ar trebui sa fie principalele puncte din programul său politic 2012-2016?” a scris deputatul William Brînză pe contul său de facebook.

Propunerile vor fi trimise pe:

 

  1. e-mail: [email protected], cu menţiunea „Concurs de idei” site www.williameuropa.eu.
  2. Facebook https://www.facebook.com/william.brinza

 

Propunerile trebuie să conţină în medie trei idei distincte, bine conturate şi explicate într-un spaţiu rezonabil de 2000 de semne. Propunerile, cu datele de contact ale expeditorului, se trimit pe adresa mea de e-mail, pe pagina de net sau pe contul de facebook. Termenul limită pentru primirea propunerilor voastre: 1 decembrie 2012, ora 24.00 ( Ora României).

Castigatorii concursului vor primi 10 premii, constand in tablete Serioux GoTab S770, 7″, 512MB, 4GB, Wi-Fi, Android 2.3.

Deputatul Brinza a anuntat ca pana la data limita a primirii propunerilor, 1 decembrie a.c, va pune in dezbatere pe blog si pe contul sau de facebook propunerile primite, astfel incat sa existe o implicare cat mai mare a romanilor din strainatate in realizarea acestui Program pentru Diaspora.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

FOTO/ Este oficial: Mădălina Ghenea are o relaţie cu celebrul actor Gerard Butler

ULTIMĂ ORĂ: Un român şi-a dat foc în faţa palatului Quirinale