in

William Brînză: „Senatorul Viorel Badea nu are susţinerea mea, mi l-aş fi dorit alături pe Cristian David”

„Senatorul Viorel Badea nu are susţinerea mea, mi l-aş fi dorit alături pe Cristian David”. William Brînză, într-un interviu de campanie, explică de ce nu face echipă cu colegul de partid Viorel Badea şi de ce l-ar fi preferat în echipă pe Teodor Baconschi sau chiar pe liberalul Cristian David, aflat în tabăra adversă a USL.



 

Aţi început hotărât campania, dar vă văd singur, de ce?

«Timp de 4 ani mi-au stat alături doar românii din străinătate şi facem o echipă imbatabilă. Suntem atât de mulţi şi puternici încât nu avem rivali pe 9 decembrie 2012.»

De ce nu aveţi afişe şi acţiuni comune cu Viorel Badea?

«Timp de 4 ani, în fiecare sfârşit de săptămână, am organizat acţiuni cu românii din străinătate. Întotdeauna am fost eu şi românii mei. Domnul senator nu a venit la niciuna, în concluzie nu cred că acum ar putea veni alături de mine în această campanie pentru care muncesc de la începutul mandatului. Am totalizat peste 400 de acţiuni şi niciun alt parlamentar de diaspora nu a fost alături de românii din străinătate atunci când au avut nevoie.»

Dar a fost susţinut de dumneavoastra în calitate de preşedinte al Organizaţiei ARD Diaspora.

«Permiteţi-mi să vă contrazic. Eu şi organizaţia Diaspora l-am susţinut pe domnul Teodor Baconschi şi regret că nu a fost lăsat să candideze pentru Colegiul 1. Împreună am fi format echipa de care românii din străinătate ar fi avut nevoie.

Senatorul Badea nu a avut susţinerea mea, nefiind legitimat de românii din străinătate nemulţumiţi de problemele pe care domnul senator nu le-a rezolvat nici până la această oră (plângeri penale, acuzaţii că a împrumutat bani şi nu i-a returnat, etc).

Românii din străinătate îi reproşează că a părăsit partidul la greu atunci când a votat împotriva propriului Guvern pe motiv că a încurcat bilele, a susţinut şi votat mărirea taxelor consulare pentru românii din străinătate, culminând cu plecarea în USL şi revenirea pe ultima sută de metri în PDL, dar… partidul are un for de conducere, un preşedinte şi trebuie să accepţi decizia finală sau să pleci. Asta este în partid! În faţa electoratului este altfel. Ai slujit interesele alegătorilor, vei fi votat, ai înşelat încrederea, vei fi penalizat!»

În concluzie, în calitate de preşedinte de organizaţie, nu garantaţi pentru candidatul Viorel Badea?

«Categoric NU! Electoratul din diaspora este un electorat inteligent şi pragmatic. Va şti ce să facă pe 9 decembrie şi pe cine să voteze. Eu îmi asum ce fac. Când am declarat că românii din străinătate merită tot ce este mai bun, am trecut la treabă şi am acţionat în consecinţă. Am pus familia în plan secund, dar mă bucur că am reuşit ca noi, diaspora, să fim o voce respectată atât în străinătate, cât şi în România. {i vă mai spun un secret. Foarte curând românii din străinătate vor fi la conducerea ţării şi sunt sigur că şi dumneavoastră veţi susţine aceasta.»

Ce părere aveţi despre contracandidaţi: Victor Socaciu – USL, Graban Zsolt-Attila – UDMR, Mihai Aurelian – PPDD sau Molnar Ştefan Silviu – PRM?

«Fără dram de ironie, dar unele nume nu spun nimic, altele amintesc de odele cântate lui Ceauşescu şi Iliescu. Nu pot spune acest lucru despre senatorul David Cristian pe care mi l-aş fi dorit ca partener în PDL sau într-o alianţă comună.

Sunt sigur că lucrurile vor intra în normal şi dreapta se va uni şi va reveni la conducerea României în folosul cetăţenilor din ţară şi din străinătate.»

William Brînză, atac la DRP şi TVR Internaţional: „Cheltuie banii de pomană”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

FOTO/ Miss Univers România promovează valorile româneşti

Bărbat găsit mort în centrul oraşului Bologna: voia să se întoarcă în România