in

Zgonea, sătul, nu-l crede pe grevistul foamei: ”Vrea și el să iasă în evidență cu ceva”

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat luni că greva foamei, la care a recurs deputatul neafiliat Aurelian Mihai, este un instrument pe care îl folosesc parlamentarii care sunt la primul mandat ca să iasă în evidenţă.

„Eu cred că noi, politicienii români, trebuie să avem o altfel de abordare. Nu este acesta instrumentul pe care îl ai, din punctul meu de vedere, dacă vrei să fii un politician responsabil al unui stat democratic. Sunt altele pârghiile, să-ţi convingi colegii, să vezi cum se construieşte bugetul, să vezi ce se întâmplă cu resursele financiare luate din taxele consulare.

Aurelian Mihai în a șasea zi de greva foamei: „Taxele reduse, ordine în consulate şi morţii acasă!”

Vă pot spune cu sinceritate că sunt unul dintre cei care susţin reducerea taxelor consulare, dar vă spun că jumătate din personalul care lucrează în consulate pentru românii care sunt în afara ţării sunt plătiţi din aceste taxe consulare. Din păcate, îmi pare rău pentru colegul meu, o să am o discuţie personală cu el, îl cunosc, este un instrument pe care îl folosesc cei care sunt la primul mandat ca să iasă în evidenţă, dar ca politician trebuie să negociezi cu toţi, să-ţi creezi majoritate, asta e obligaţia ta, pentru proiectul de lege pe care l-ai iniţiat’, a spus Zgonea la Palatul Parlamentului, scrie Agerpres.

El a adăugat că ştie proiectul de lege al lui Aurelian Mihai, că a fost unul dintre subiectele pe care le-a avut în discuţie cu toţi reprezentaţii români care locuiesc în afara graniţelor şi cu fiecare ambasadă iar când statul va avea suficient de multe resurse, se va bate pentru reducerea taxelor consulare.

Deputatul neafiliat Aurelian Mihai a intrat miercuri în greva foamei şi de atunci doarme în Parlament, în semn de protest că proiectul său de lege prin care propune reducerea taxelor consulare nu a fost pus pe ordinea de zi a plenului de un an şi jumătate.

„Toamna isi intra in drepturi in Bucuresti, iar pentru mine incepe a 7-a zi de greva.
Au trecut 145 de ore de cand nu am mancat, dar cauza noastra, a romanilor din diaspora, chiar si a romanilor de acasa, parintii, familiile, vecinii, fostii colegi de munca, sau scoala, a prietenilor nostrii, aceasta cauza, ma hraneste la fel cum forta credintei in Dumnezeu m-a determinat sa rezist, sa inteleg ca poporul nostru va avea un viitor, indiferent de mocirla prezentului in care ne-au aruncat altii, chiar si la mii de kilometri de locurile unde noi sau inaintasii nostrii s-au nascut…” a scris într-o postare pe pagina sa de facebook, deputatul Aurelian Mihai.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

MAE, atac la senatorul Badea: „Nu aveți dreptul să afectați neîntemeiat imaginea unor instituții publice”

Clasa I numai pentru italieni, scandal în provincia Aquila