in

Cântărețul britanic Morrissey, concertele în Italia anulate după un incident cu un polițist la Roma: ”Un psihopat în libertate”

Cântărețul britanic Morrissey și-ar fi anulat șapte concerte în Italia după o altercație cu un polițist la Roma pe care artistul a calificat-o drept „un act deliberat de teroare”, relatează joi DPA, citată de Agerpres.

Fostul solist al trupei The Smiths a fost oprit de un agent de poliție marți seară pe artera centrală Via del Corso, în timp ce se afla într-un autoturism împreună cu nepotul său Sam Esty Rayner. Potrivit ziarului italian La Repubblica, Rayner ar fi condus mașina pe un sens greșit și cu „o viteză nebună”.

„Acesta a fost un act deliberat de teroare din partea acestui polițist (…) Nu încălcasem nicio lege și nu mă comportasem suspicios. Acest polițist și-a deblocat arma și a ținut-o în mână în timp ce țipa la mine. Unii oameni mi-au venit în ajutor”, a scris artistul.

Din cauza incidentului, Morrissey s-a retras din cele șapte „concerte live propuse” în Italia în septembrie, a scris revista Rolling Stone. „Cu asemenea psihopați în libertate, nu e sigur pentru mine să mă aflu în Italia”, a declarat cântărețul pentru revistă.

Pe Facebook, Rayner a scris că altercația a fost provocată de faptul că Morrissey nu avea acte de identitate. El a spus că bărbatul a fost lăsat să plece după 35 de minute, timp în care a avut loc o dispută aprinsă la care au asistat peste o sută de trecători.

Potrivit cotidianului La Repubblica, poliția din Roma a negat că polițistul și-a scos arma și a menționat că cei doi au primit o amendă și au fost lăsați să plece după ce Morrissey și-a dat numele, ceea ce a permis ca identitatea sa să fie confirmată după o căutare rapidă pe internet. Totuși, în urma acuzațiilor cântărețului, poliția din Roma l-ar putea da în judecată pentru defăimare, relatează DPA.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Bologna, o firmă a refuzat cererea de stagiatură a unui italo-ucrainean: ”Ești străin? Nu poți face stagiu la noi”

Exploatarea românilor din sudul Italiei, pe ordinea de zi a Conferinței Internaționale privind combaterea traficului de persoane