in

”Cu un pistol aş ucide-o pe ea şi pe soţul ei umflat…”, episod grav de rasism la Padova

Femeia de 59 de ani din Padova, care pe 22 aprilie a insultat un cuplu de cetăţeni nord-africani proslăvind Holocaustul, riscă până la 7 ani de închisoare. Scuipând şi zgâriind, femeia a spus că speră ca cei doi ”să ardă ca evreii”. Este anchetată cu circumstanţa agravantă de ură rasială prevăzută de legea Mancino.

Reacţia violentă la adresa unei familii de cetăţeni marocani, vecini de-ai săi într-un complex de locuinţe sociale din Padova, o va costa scump pe K.B., padovană de 59 de ani. Procurorul adjunct Sergio Dini i-a deschis dosar penal cu ipoteze de infracţiune foarte grave: elogierea crimelor împotriva umanităţii, ameninţări şi agresiuni cu circumstanţa gravantă prevăzută de legea Mancino. Dacă va fi găsită vinovată, riscă o condamnare de până la 7 ani de închisoare.

Este epilogul judiciar al unei violenţe, nu numai verbale, care a explodat pe 22 aprilie 2016 în cartierul Arcella, la periferia nordică a oraşului.

Femeia le-a scuipat în faţă pe o mamă marocană şi pe fetiţa acesteia. Nesatisfăcută, a urlat fraze de proslăvire a lui Adolf Hitler şi a Holocaustului. Şi a trecut la violenţe fizice, zgâriind şi luând la şuturi vecinii, o familie care de 20 de ani trăieşte şi lucrează în Italia. Cauza acestei violenţe? Zgomotele care au tulburat odihna italiencei.

Atac rasist la scoala din Ladispoli, directorul a fost bătut pentru că a luat apărarea unei fetițe românce

Episodul a avut loc pe via Cabrini, lângă imobilul de locuinţe, în prezenţa a numeroşi martori. Iată câteva dintre frazele incriminate. ”Cu un pistol aş ucide-o pe ea şi pe soţul ei umflat…”, a urlat la adresa nord-africanei, înainte de a o agresa. În acel moment a intervenit soţul victimei, însă italianca era de nestăpânit. S-a luat şi de bărbat. Şi a adăugat: ”Trebuie să te întorci la tine acasă în Marocul de rahat, urâtă neagră scârboasă, marocană de rahat”. În acel moment a scuipat, atingând-o şi pe micuţa care era împreună cu părinţii. Cetăţeanul african este cel care a telefonat la 112 cerând intervenţia carabinierilor. Femeia de 59 de ani s-a calmat numai în prezenţa militarilor. În timp ce era pusă să se intre în casă, cuplul de marocani s-a dus la Urgenţă pentru a-şi trata rănile.

Raportul carabinierilor a ajuns pe biroul procurorului Dini. O frază a făcut să se configureze infracţiunea cea mai gravă: ”Unul cu siguranţă a făcut curăţenie, însă nu a reuşit să-şi termine lucrarea. Vă amintesc că sunt pursânge, nu mi-e frică de niciun marocan de rahat. Trebuie să vă ardă ca pe evrei, eliminaţi de pe faţa pământului… trebuie să să-i omorâţi pe toţi, trebuie să curăţaţi de această rasă de rahat de marocani”. Referirea la Hitler a dus la circumstanţa agravantă prevăzută de legea Mancino.

Nu e prima dată când au loc în Padova asemenea episoade. Anul trecut în decembrie o bombă artizanală a explodat în faţa centrului islamic de pe via Jacopo da Montagnana, o moschee frecventată de bengalezi. Şi au fost denunţaţi doi militanţi de la Forza Nuova. În urmă cu câţiva ani o padovană de circa 50 de ani a urlat către o elevă, fiica imamului de pe via Anelli, la acea vreme centru de degradare şi trafic de droguri: ”Dă-ţi jos acel văl că e cald, eşti doar supusă, eşti scârboasă”.

În 2012, Arcella a fost scena unor declaraţii rasiste făcute via Facebook de o fostă consilieră de cartier, Dolores Valandro (apoi exclusă din Lega), la adresa ministrului Kyenge: «Dar nu o violează nimeni niciodată?…». Cuvinte rasiste potrivit legii: în 2015 condamnarea la 13 luni de închisoare a devenit definitivă.


 Citește și:

Alessandria, româncă bătută și terorizată de soțul musulman pentru că nu purta vălul

”Nu poţi lucra cu vălul”, firmă italiană condamnată pentru discriminare

Arcade, panouri contra hoților, în română, albaneză și arabă. ”Sunt amatori de furturi”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Românii din Italia, pe primul loc între străini la plata taxelor: peste 1,23 miliarde de euro

Noto, român arestat pentru furt de lămâi, mașina sechestrată, circula fără asigurare auto obligatorie