in

Ferrara, camionagiu român amendat cu 11.000 de euro pentru că a încercat să falsifice datele cronotahografului

Peste 11.000 de euro amendă și 130 de puncte tăiate de pe permis, apoi reduse la maximul prevăzut de lege, adică 15. Aceasta este măsura Poliției municipale Terre Estensi, provincia Ferrara, care a descoperit în 23 februarie că transportatorul român, F.V., înlocuise prima foaie de înregistrare a cronotahografului, inserând una nouă. Lucru care permite, încălcând regulile, să se conducă un număr mai mare de ore și să se evite sancționările pentru nerespectarea orelor de odihnă.

Șoferul folosea un tahograf analogic.

În transporturile rutiere, un tahograf este un dispozitiv care înregistrează viteza autovehicululului, permițând verificarea respectării, de către conducătorul auto, a timpului de odihnă și de lucru și a restricțiilor de viteză.

Există și tahograful digital, un tahograf cu memorie care nu utilizează foi de înregistrare.

Principala diferență dintre tahografe analogice și cele digitale apare la modul de înregistrare. În timp ce tahografele analoage înregistrează activitățile conducătorilor auto, kilometrii parcurși și viteza cu care s-a circulat pe diagrame pe o perioadă de 24 de ore, cele digitale înregistrează activitățile conducătorilor auto în memoria tahografului, timp de minim 365 de zile, iar datele pot fi descărcate și prelucrate cu ajutorul unor cititoare atât de carduri cât și a datelor menținute în aparat.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Contesa Patrizia De Blanck, pregătită să facă față hoților români: «Am pistol, dacă vin, îi împușc în ouă»

Roma, tinere românce răpite și vândute pe 4000 de euro, sechestrate într-o tabără de romi