in

Indicatorii de sănătate se prăbușesc la Roma: ”Este unica dintre cele 28 de capitale ale UE”

WCENTER 0XGHADODAA 20060703 - ROMA - CRO - BIMBA MORTA: ARRIVATA IN OSPEDALE IN CONDIZIONI DISPERATE. L'esterno dell'ospedale Sant'Andrea dove è stata portata una bimba di 5 anni morta nell' ospedale romano. Registrata con il 'codice rosso', ovvero la sigla che indica la massima gravita'. I medici riscontravano nella piccola una crisi respiratoria ed inoltre ecchimosi multiple in alcune parti del corpo. Ancora non si conoscono le cause del decesso, che dovranno essere stabilite dall'autopsia, gia' disposta dalla magistratura. DI MEO ANSA-CD

Roma ”este unica dintre cele 28 de capitale ale UE care și-a înrăutățit indicatorii de sănătate în ultimii ani. Toți indicatorii, de la cel mai solid care este speranța de viață și mortalitatea infantilă la cel privind patologiile tumorale, fac să se constate o înrăutățire a situației cetățenilor romani față de restul Italiei”, a arătat Walter Ricciardi, președintele Institutului Superior de Sănătate (ISS), pe timpul unei conferințe la care a participat și ministrul sănătății, Beatrice Lorenzin.

”Dacă ai o patologie neoplazică și trăiești într-o regiune din nord ai un tratament și astfel o speranță de viață mai mare decât cea romană”, a spus Walter Ricciardi.

”Cetățenii care renunță din motive financiare la tratamente în nord sunt mult mai puțini și în sud mult mai mulți. Și sudul Italiei începe de la Roma”, a adăugat. ”De la speranța de viață la mortalitatea infantilă și la patologiile tumorale: toți indicatorii – a subliniat – fac să se constate o înrăutățire a situației cetățenilor romani față de restul Italiei”.

Ricciardi a vorbit și despre ”prevalența diabetului care este între 6 și 7% la populația romană, în timp ce în mod normal media italiană este de 5%”.

”Romanii se plâng și de accesul la servicii, de listele de așteptare. În mod normal lumea este satisfăcută când utilizează serviciile italiene, în cazul Romei această satisfacție se plasează la nivelurile cele mai joase din țară”, a încheiat.

Ministrul Sănătății, Beatrice Lorenzin, a subliniat: ”Roma este un oraș care a suferit mult în acești ani, a avut un mare declin în special social și de legalitate”. Și atacul la primar este evident când ministrul a spus: orașul ”este plin de droguri și ne prefacem că nu vedem”.

 

 

 

 

 

Un nou caz de sclavie cu români în Italia: oameni simpli din Moldova munceau cu 1 euro pe oră

Ultima hoție în țară: împrumuturi pe numele românilor plecați în străinătate. «Am fost somată să plătesc. E incredibil ce mi se întâmplă»